Siirt'te emekli umduğunu bulamadı!

Siirt'te Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamadı. Az da olsa emekli ikramiyesi ile nefes almayı düşünen emekli çiftçi hayal kırıklığı yaşadı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Siirt'te Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamak isteyen emekliler soluğu bankamatik başında aldı. Bankamatikte hesaplarına ikramiyenin yatmadığını gören emekliler sorunu bildirmek üzere Siirt Sosyalkl Güvenlik Kurumuna bildirdi.

Sosyal güvenlik kurumunda yapılan inceleme da Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamak isteyen emeklilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı oldukları veya kayıtlı kira ödemesi alan emekli oldukları belirtildi.

Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanmak isteyen, Siirtli emekliler büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak, bu durumun düzeltilmesini istedi.

ÇKS'ye kayıtlı emeklileri Cumhuriyet'in 100. Yılına özel olarak verilen ikramiyeden kendilerinin de yararlanması gerektiğini belirterek,i hükümetin gerekli düzenlemeyi yapmasını istedi.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat
Siirt'e, 20 günlük ömrü olan çiçeği görmek için Mardin'den gelip, dağda 7 kilometre yürüdüler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR