Siirt'te Bu Köyde Karara Uymayana Muhtardan 1.500 TL Ceza!
Siirt merkeze bağlı Kavaközü Köyü'nde, bağ ve bahçelere su sağlayan kanalların temizliği için köylüler seferber oldu. Geleneksel yöntemlerle sürdürülen temizlik çalışmaları kapsamında, köy muhtarı Sadık Adıgüzel, çalışmaya gelmeyen köylülere para cezası kesileceğini duyurdu.
Bağ ve bahçe sezonunun başlamasıyla birlikte, sulama kanallarının açılması için çalışmalar başladı.
Bu kapsamda sosyal medya üzerinden açıklama yapan Muhtar Adıgüzel, köyde ya da şehir merkezinde yaşayan tüm Kavaközü sakinlerine çağrıda bulunarak, pazar günü yapılacak temizlik çalışmasına katılımın zorunlu olduğunu belirtti.
Muhtar Adıgüzel yaptığı duyuruda, 'Değerli Kavaközü sakinleri, pazar günü su kanalı temizlenecek. Bahçesi olan herkes, ister köyde ister merkezde olsun mutlaka gelsin. Katılmayanlardan 1.500 TL temizlik bedeli alınacaktır. Duyan, duymayana söylesin.' ifadelerini kullandı.