Siirt'te 500 Yataklı Yeni Hastaneye Otopark Müjdesi! 55 Dönümlük Arazi Sağlık Müdürlüğüne Tahsis Ediliyor

Siirt'te yapımı tamamlanma aşamasına gelen 500 yataklı yeni devlet hastanesinin otopark sorununun çözümü için kritik bir adım atılıyor. Hastane bitişiğindeki yaklaşık 55 dönümlük arazinin İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesiyle hem geniş bir otopark alanı oluşturulması hem de gelecekteki sağlık yatırımları için rezerv alan kazandırılması hedefleniyor.

SİİRT – Siirt'te yapımı tamamlanma aşamasına gelen 500 yataklı yeni devlet hastanesinin en önemli ihtiyaçlarından biri olarak gösterilen otopark sorununun çözümü için önemli bir adım atılıyor.
Edinilen bilgilere göre, hastanenin bitişiğinde bulunan ve DSİ ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait yaklaşık 55 dönümlük arazinin Siirt İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi yönünde çalışmalar yürütülüyor. Tahsis işleminin tamamlanmasıyla birlikte arazinin büyük bölümünün otopark olarak düzenlenmesi planlanıyor.

Bu gelişmeyle birlikte, hizmete girdiğinde yoğun hasta ve ziyaretçi trafiğine ev sahipliği yapacak olan 500 yataklı hastanenin otopark ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması hedefleniyor. Böylece hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının yaşaması muhtemel park sorununun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, tahsis edilmesi planlanan geniş alanın yalnızca otopark için değil, ilerleyen süreçte ihtiyaç duyulması halinde ek sağlık binaları ve yeni hizmet alanlarının inşa edilebilmesine de imkan sağlayacağı öğrenildi.

Söz konusu tahsis sürecinin, Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu'nun girişimleri, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ve AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Abdülhekim Gider'in destekleriyle yakından takip edildiği öğrenildi.

Tahsis işlemlerinin tamamlanmasının ardından hayata geçirilecek düzenlemeyle, Siirt'in sağlık yatırımları arasında önemli bir yere sahip olan 500 yataklı yeni hastanenin en önemli eksikliklerinden biri olarak değerlendirilen otopark sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşması bekleniyor. Bu gelişmenin, hastanenin hizmete başlamasıyla birlikte hem vatandaşların hem de sağlık personelinin ulaşım ve park konusunda önemli bir rahatlama yaşamasını sağlayacağı ifade ediliyor.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme