Siirt'te 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Ardından Şeyh Bahattin Oran Öncülüğünde Barış Sağlandı
Siirt'te 2 Ağustos'ta Helvacılar Çarşısı'nda meydana gelen ve iki kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından Tunç ve Korkulu aileleri arasında barış sağlandı.
Basret Medresesi'nde düzenlenen barış programı, Şeyh Bahattin Oran'ın öncülüğünde gerçekleştirildi. Programa kanaat önderleri, din alimleri, aile büyükleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Şeyh Bahattin Oran, toplumsal huzurun korunması, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve kırgınlıkların son bulmasının önemine dikkat çekti. İslam dininin birlik, beraberlik, kardeşlik ve affetmeyi esas aldığını belirten Oran, ailelerin sağduyulu yaklaşımının toplum adına önemli bir örnek oluşturduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Tunç ve Korkulu ailelerinin temsilcileri tokalaşarak barıştı. Yapılan duaların ardından program sona ererken, benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunuldu.
2 Ağustos'ta Helvacılar Çarşısı'nda yaşanan silahlı kavgada iki kişi yaralanmış, olayla ilgili adli süreç başlatılmıştı. Gerçekleştirilen barış programıyla birlikte aileler arasındaki gerginlik sona ererken, program Siirt'te birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.