Siirt Kurtalan'da Akaryakıt İstasyonunda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Siirt'in Kurtalan ilçesinde, akaryakıt istasyonunun çevresindeki kurumuş otların tutuşmasıyla başlayan yangın, bahçede bulunan akaryakıt tanklarına sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.
Yangın, saat 10.00 sıralarında Kurtalan ilçesi Tekel Mahallesi'nde, Siirt-Kurtalan-Batman karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, bakım ve tadilat çalışmaları nedeniyle faaliyet göstermeyen akaryakıt istasyonunun çevresindeki kurumuş otlar henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuştu. Kısa sürede büyüyen alevler, istasyonun bahçesinde bulunan akaryakıt tanklarına sıçradı.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın, akaryakıt tanklarına ve istasyonun diğer bölümlerine daha fazla yayılmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
İstasyonun Kapalı Olması Büyük Tehlikeyi Önledi
Yangın sırasında akaryakıt istasyonunun bakım ve tadilat nedeniyle kapalı olması, olası bir facianın önüne geçilmesinde önemli rol oynadı.
İstasyonun faaliyette olmaması sayesinde yangının daha büyük bir tehlikeye dönüşmesi engellenirken, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.