Siirt'in Suyunda Sorun Var mı? Sağlık Müdürü Ömür'den Artı Siirt'e Özel Açıklama
Siirt'in suyunda sorun olduğu iddiası üzerine resmi kanallardan yaptığımız araştırmada, şehre verilen suda herhangi bir problemin olmadığı belirtildi.
Çocuklarda görülen şikayetlerin daha çok mevsimsel geçişler, meyve, sebze ve diğer ürünlerden olduğu belirtilirken, kente verilen suyun her gün testten geçirildiği ve herhangi bir soruna rastlanılmadığı kaydedildi.
Konuya ilişkin Artı Siirt'e özel açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, 'Siirt Belediyesi ile koordine halinde olup, her gün su değerlerimizi test ediyoruz.' dedi.
'Suda Bir Sorun Yok'
Suda değerlerinin gayet iyi olduğunu ifade eden Ömür, 'Klor seviyesinde gayet iyi bakanlığımız ile sürekli iletişim halindeyiz klor seviyesini artırma gereğinde bulunmadık. Şehrimizin en ücra köşesinde bile sularımızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.' diye konuştu.
'Çocuklar Neden Hastalanıyor?'
Ömür, 'Siirt'te son zamanlarda ishal şikyeti ile hastaneye başvuruların sebebi ise mevsimsel geçişlerden kaynaklı oluyor. Yiyecek ve toz gibi nedenler de bu hastalıkların nedeni olabiliyor. Bu hastalıkların içinde bulunduğumuz mevsim nedeniyle normal buluyoruz. Genel olarak araştırmamızı sürdürüyoruz, korkulacak bir durum yok.' ifadelerini kullandı.
SİSKİ Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre de şehre verilen suyun her gün rutin olarak testten geçirildiğini ve herhangi bir sorunun olmadığı belirtildi.