Siirt'in Şemşemok Yemeği Sultanbeyli Memleket Günleri'nde Birinci Oldu

Sultanbeyli Memleket Günleri'nde düzenlenen 'Yöresel Tatlar Yarışması'nda Siirt'in Şemşemok yemeği, Samsun ve Bitlis'in lezzetlerini geride bırakarak birinci seçildi. Birincilik ödülü olan 20 bin TL, TÜMSİDER Başkanı Ahmet Işıkdağ'a takdim edildi.

İstanbul Sultanbeyli'de düzenlenen Sultanbeyli Memleket Günleri kapsamında gerçekleştirilen 'Yöresel Tatlar Yarışması'nda Siirt'in yöresel lezzeti Şemşemok, jüri değerlendirmeleri sonucunda birinci seçildi.

Festivalde Türkiye'nin farklı illerinden gelen yöresel tatlar arasında gerçekleştirilen yarışmada, Siirt'i TÜMSİDER – Tüm Siirtliler Derneği temsil etti. Yarışmada Şemşemok, Samsun'un Kaz Tiriti ve Bitlis'in Büryan yemeğini geride bırakarak altın madalyayı kazandı.

Yarışmada jüri üyeleri Güzide Mertcan, Beyza Çevik ve Gökay Çakıroğlu, yemekleri lezzet, sunum ve özgünlük açısından değerlendirdi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, jüri üyelerine ve emeği geçen tüm il derneklerine teşekkür etti.

Birincilik ödülü olarak 20 bin TL, TÜMSİDER Başkanı Ahmet Işıkdağ'a takdim edildi.

Etkinlik, Anadolu'nun zengin mutfak kültürünü İstanbul'a taşırken, Siirt'in Şemşemok yemeği festivalin en beğenilen lezzeti olarak öne çıktı.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme