Siirt İl Sağlık Müdürü Önemli Toplantıya Katıldı!

TAKİP ET:
Yahya Kara

 koronavirüs aşı haritasında 'turuncu' kategoride yer alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde aşılanma oranının artırılması için oluşturulan Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Mardin'de toplandı.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen toplantıya Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak İl Sağlık Müdürleri ve hastane yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz, kentte vakaların yaz aylarına göre, ciddi bir düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. 2 yıl boyunca sağlık çalışanlarının büyük bir emek, gayret ve üstün bir özveriyle çalışmaya devam ettiğini belirten Yavuz, Bu bölgede Covid-19 aşı oranları maalesef ülke ortalamasının altında. Fakat vaka durumuna baktığımız zaman daha az olduğunu özellikle yaz aylarına göre ciddi bir düşüş eğiliminde. Pandemi ile mücadelede kesinlikle aşının önemi ve yapmış olduğu koruma tartışılmaz dedi.

Acil sağlık hizmetleri tarafından daha koordineli ve nitelikli sağlık hizmet sunulması amacıyla yapılan toplantıya illerin sunumları ile devam edildi.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR