Siirt İl Genel Meclisi 1 Temmuz'da Toplanıyor: Gündemde Eğitim ve Köy İsmi Değişikliği Var

Siirt İl Genel Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını 1 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirecek. Toplantıda 2027 yılı performans planı, yeni lise binası için ödenek aktarımı ve Baykan'daki Ormanpınar köyünün adının değiştirilmesi gibi önemli gündem maddeleri ele alınacak.

Siirt İl Genel Meclisi, 2026 yılı Temmuz ayı olağan toplantısını 1 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00'de İl Özel İdaresi hizmet binasında bulunan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirecek.

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 12. maddesi kapsamında yapılacak toplantıda, kentin eğitim yatırımları ve idari düzenlemelerine ilişkin önemli konular görüşülerek karara bağlanacak.

Toplantının gündeminde ilk olarak yoklama ve açılışın ardından, Siirt İl Özel İdaresi'nin 2027 Mali Yılı Performans Planı ile Yatırım Programı yeniden değerlendirilecek.

Meclis üyeleri ayrıca, Siirt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yapımı için bütçede bulunan 176 milyon TL'lik ödenekten, yeni yapılacak Siirt Lisesi Hizmet Binası projesine 50 milyon TL aktarılması ve bu kapsamda yeni projenin açılmasına ilişkin teklifi görüşecek.

Toplantının dikkat çeken gündem maddelerinden biri de Baykan ilçesine bağlı Ormanpınar köyünün adının Bilvanis olarak değiştirilmesine ilişkin teklif olacak. Talep, meclis üyelerinin değerlendirmesinin ardından karara bağlanacak.

Toplantıda ayrıca bir sonraki birleşimin gün ve saati belirlenerek Temmuz ayı oturumu sona erecek.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme