Siirt Emniyeti 150 Ton Kömür Alacak: Vatandaşlar Doğalgaz Dönüşümü Bekliyor

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan kış sezonu öncesinde 150 ton kömür alımı için ihaleye çıkarken, özellikle polis lojmanlarının bulunduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlar kömür yerine doğalgaza geçilmesini talep ediyor. Kış aylarında Artı Siirt Haber Ajansı'nın sosyal medya hesaplarına ulaşan çok sayıda şikâyet de bu talebin uzun süredir devam ettiğini ortaya koyuyor.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan ihale ilanına göre, kurumun 2026-2027 kış sezonunda kullanılmak üzere 150 ton kömür temin edeceği bildirildi.

Ancak ihale ilanıyla birlikte, kentte her kış gündeme gelen hava kirliliği ve kömür dumanı sorunu yeniden tartışılmaya başlandı.

Her Kış Aynı Şikyetler Gündeme Geliyor

Özellikle Kızlar Tepesi'ndeki polis lojmanları ile Ebul Vefa Camii yakınındaki polis lojmanlarından yükselen yoğun duman ve kömür kokusu, çevrede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Artı Siirt Haber Ajansı'nın Instagram hesabına da her kış çok sayıda vatandaş, bu bölgelerde oluşan yoğun duman ve kömür kokusuyla ilgili şikyetlerini iletiyor. Vatandaşlar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde baca dumanının mahalleye yayıldığını, pencerelerini açmakta zorlandıklarını ve hava kalitesinin ciddi şekilde düştüğünü ifade ediyor.

Vatandaşların Beklentisi Doğalgaz Dönüşümü

Çevrede yaşayan vatandaşlar, kömür kullanımının yerine doğalgaz sistemine geçilmesini istiyor.

Vatandaşlara göre doğalgaz dönüşümüyle birlikte;

  • Hava kirliliği ve kömür dumanı önemli ölçüde azalacak,
  • Mahalle sakinleri daha temiz bir hava soluyacak,
  • Polis lojmanlarında kalan emniyet personeli ve aileleri daha konforlu ve sağlıklı bir ısınma sistemine kavuşacak,
  • Yakıt taşıma, depolama ve kül temizliği gibi işlemler ortadan kalkacak.

Siirt'te doğalgaz altyapısının büyük bölümünün tamamlanmış olmasına dikkat çeken çevre sakinleri, kamu kurumlarının da temiz enerjiye geçmesinin hem çevre hem de kamu kaynaklarının verimli kullanılması açısından önemli bir adım olacağını ifade ediyor.

Temiz Hava İçin Kalıcı Çözüm Bekleniyor

Vatandaşlar, her yıl aynı şikyetlerin yaşanmasının önüne geçilebilmesi için özellikle şehir merkezindeki kamu lojmanlarında doğalgaz dönüşümünün hayata geçirilmesini beklediklerini belirtiyor.

Kış aylarında yoğun duman ve kömür kokusunun hem çevrede yaşayanları hem de lojmanlarda ikamet eden emniyet personelini etkilediğini ifade eden vatandaşlar, yapılacak doğalgaz dönüşümünün uzun vadede hem çevreye hem de yaşam kalitesine önemli katkı sağlayacağını dile getiriyor.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme