Ressam Cenk Mısırlıoğlu'nun 'Biraz Taş, Biraz Hayvan, Biraz Düş' Sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde Açıldı

Ressam Cenk Mısırlıoğlu, insanın iç dünyasını hayvan figürleri ve arkeolojik bellek üzerinden yorumladığı yeni sergisini Gaziantep'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

Ressam Cenk Mısırlıoğlu'nun 'Biraz Taş, Biraz Hayvan, Biraz Düş' adlı resim sergisi, Gaziantep'te SANKO Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı. Sergi, sanatçının doğa, insan ve tarih arasındaki ilişkiyi çok katmanlı bir anlatımla ele aldığı eserlerinden oluşuyor.

Mısırlıoğlu, sergide yer alan hayvan figürlerinin yalnızca doğaya ait unsurlar olmadığını belirterek, bu figürlerin insanın kontrol edemediği hırs, öfke ve nefis gibi duygularının zoomorfik yansımaları olarak kurgulandığını ifade etti. Sanatçı, çalışmalarında sıkça yer verdiği 'Taş' kavramının ise sarsılmaz bir hafızayı ve kadim ritüelleri temsil ettiğini vurguladı.

'Taş'ın, Gaziantep'in kalker ve bazalt dokusundan, Hitit kabartmalarının ham maddesi olan Yesemek Taş Ocağı'na; Zeugma'nın mozaiklerini oluşturan tesseralara kadar uzanan güçlü bir arkeolojik belleği simgelediğini dile getiren Mısırlıoğlu, eserlerinde bu tarihsel derinliği çağdaş bir yorumla ele aldığını söyledi.

Gaziantepli sanatseverlerle eserlerini buluşturmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Mısırlıoğlu, sergiye ev sahipliği yapan SANKO Sanat Galerisi yönetimine ve serginin küratörü Aslı Özen'e teşekkür etti.

Açılışın ardından SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, SANKO Holding adına 'Zeugma Fırat'ın Gerdanlığı' adlı yayını sanatçı Cenk Mısırlıoğlu'na takdim etti.

Toplam 15 eserin yer aldığı sergi, SANKO Park AVM'nin üçüncü katında bulunan SANKO Sanat Galerisi'nde 23 Ocak 2026 tarihine kadar her gün 12.00–20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İHA

Bakmadan Geçme