Pençe-Kilit bölgesinden acı haber! Metan gazından zehirlenen 3 asker daha şehit oldu: Şehit sayısı 8'e yükseldi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yaşanan metan gazı zehirlenmesinde şehit olan asker sayısının sekize çıktığını açıkladı.
Olay, 6 Temmuz 2025'te, daha önce teröristlerden temizlenmiş olan ve bir dönem hastane olarak kullanıldığı bilinen 852 Rakımlı Tepe'deki mağarada meydana geldi. Arama-tarama faaliyetleri sırasında mağarada bulunan metan gazına maruz kalan 19 askerden 5'i hayatını kaybetmişti. Tedavi altındaki 3 askerin daha şehit olduğu bugün sabah saatlerinde duyuruldu.
Milli Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, 'Pençe-Kilit Harekt bölgesinde bulunan, önceden hastane maksadıyla kullanıldığı bilinen, teröristlerden temizlenmiş olan 852 Rakımlı Tepe'deki bir mağarada 06 Temmuz 2025 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında 19 personelimiz metan gazına maruz kalmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 kahraman personelimiz şehit olmuştur.' denildi. MSB, şehit olan askerlerin isimlerini paylaşarak taziye mesajında bulundu. Sabah saatlerinde yapılan yeni açıklamada 3 askerin daha şehit olduğu bilgisi paylaşıldı. Şehit asker sayısı 8'e yükseldi.
MSB'den yapılan yeni açıklamada, '6 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harektı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe'de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı sekize yükselmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz' denildi.