NEDEN UÇAMIYORUZ!

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te, son günlerde iptal edilenuçak seferleri vatandaşın büyük tepkisine yol açtı.

Defalarca törenlerle açılışı yapılanhavalimanında uçuşların ufak bir hava muhalefetinde iptal edilmesine anlamveremediklerini belirten vatandaş, yetkililerden henüz bir açıklamayapılmamasından dolayı yakındı.

Ulaşımın son derece önemli olduğugünümüzde, Siirt'in havalimanından zaman zaman noksan kalması vatandaş nezdindeüzüntüye neden oluyor. Hava yolu olmazsa yatırımın da zor olacağını belirtenvatandaşlar, bu durumun elzem bir durum olduğunu ve yetkililerin bir an önceçözmesi gerektiğini söyledi.

''Vatandaş Siirt Havalimanına Güvenemiyor''

Siirt Havalimanında sıkıntı varsaseçimden seçime politik bir çıkar gibi kullanılmaması gerektiğini belirterek,''Ya tam açılsın ya da bu kadar uçuş iptali yaşanacaksa hiç açılmasın''ifadelerini kullandı. İşlerinin aksadığını ve artık Siirt Havalimanına güvenduymadıklarını belirten vatandaş, oldukça mağdur olduğunu dile getiriyor.

Fiyatların da çok yüksek olduğunadeğinen vatandaş, Siirt'ten İstanbul'a ya da Ankara'ya uçulacağı zamanfiyatların Batman'dan daha avantajlı olduğunu belirtti.

''Devletin Parası Boşa Gitmesin''

En son ihalesi yapılan ve çok ciddiparalar harcanacak Siirt'teki havalimanı için bu sıkıntılarla karşılaşılacağınayapılmamasının daha faydalı olacağını belirten vatandaşlar, devletin parasınınboş yere gitmemesi gerektiğini savundu.

Gerekli düzenlemelerin en kısasürede yeniden yapılıp, uçağın sıkıntısız bir şekilde Siirt'ten kalkış veSiirt'e iniş yapmasını isteyen vatandaşlar, bu konu hakkında yetkililerdensomut bir açıklama bekliyor.

Siirt'teki turizm firmaları da SiirtHavalimanının hep böyle sıkıntılı günler yaşayacağını belirterek, havalimanınınSiirt'te kapatılıp Kurtalan'da açılması gerektiğini kaydetti.

Artı Siirt Haber Ajansı'naaçıklamada bulunan Siirt Turizm firması yetkilisi Önder Sekin de uçuşlarıniptal olmasının nedeninin ciddi hava muhalefeti olduğunu belirtti.

''Türk Hava Yolları Uçağın Düşmemesi İçin Risk almıyor''

Sekin, ''Siirt'te sefer iptalindenkaynaklanan uçuşlarımız var, muhtemelen bu iptaller şubat, mart aylarına kadarhava şartlarından kaynaklanacak uçuşlar olacak. En büyük sıkıntımız sisingetirdiği görüş mesafesinin düşmesi. Bununla birlikte uçakların inememesinindiğer sebebi havalanı etrafındaki tepenin olması. Siirtli vatandaşlar uçağınkalkmamasını çeşitli nedenlere bağlıyor ama konunun sadece insanların canınınriske edilmemesinden kaynaklandığını bilmelerini istiyorum. Dağ traşlandı, köyyolunun güzergahı değiştirildi fakat bunlar yetersiz. Türk Hava Yolları uçağındüşmemesi için risk almıyor. Konu bundan ibaret.'' dedi.

''Uçuş İptalinden En Zararlı Çıkan THY''

Uçuş iptalinin en çok THY'ye veyetkili firmalara zarar verdiğini belirten Sekin, ''Bu durum işlerimize kötüyansıdı. İşlerimize yönelik güvensiz bir ortam hazırlıyor. İnsanların bütünplanı berbat oluyor. Türk Hava Yolları sefer iptalinde tazminatları ödeniyor,her türlü mağduriyet gideriliyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği içinTHY uçuşları iptal ediyor, herhangi siyasi bir neden yok. Güres Caddesi'ndengörülen hava durumu Yağmurtepe köyünden görülen hava durumu ile aynı değil.Havalimanı bölgesinde bu mevsimde yoğun sis yaşandığı için uçuşlar dahasıklıkla iptal edilecek ve bunun tek nedeni de hava muhalefetidir.'' diyekonuştu.

''Siirt Havalimanının kesinlikle kapatılması gerekiyor''

Siirt Havalimanının kapatılmasıgerektiğini belirten Sekin, ''Çet raporları hazırlandı, şu an en temizhavalimanı için uygun yer Kurtalan olarak görünüyor. Siirt'te var olan sistendolayı uçak riske edilmek istenmiyor. Türk Hava Yollarının art niyeti yok.''ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
Siirt'te trafik polislerinden sürpriz uygulama: Motosiklet sürücülerine ceza yağdı!
Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Belli Oldu! Listede Siirt'ten 2 İlçe Var
BUNLARA DA BAKIN
Eruh ilçesinde Mangala yarışması düzenlendi
Siirt Valisi Kızılkaya Nisan ayında il genelinde yapılan çalışmalara ilişkin rakamları açıkladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR