KYK burs ve kredi başvuruları bugün sona eriyor

TAKİP ET:
Yahya Kara

Üniversite eğitimi sırasında maddi olarak destek almak isteyen öğrencilerin başvurduğu KYK burs ve kredi için işlemler bugün sona eriyor. İlk açıklanan tarihe göre 3 Kasım'da sona erecek olan başvurular 8 Kasım tarihine kadar uzatılmıştı. KYK kredi ve burs başvuruları e Devlet sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu 8 Kasım Pazar saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları e devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz duyurulmadı.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI

SON GÜN 8 KASIM

8 Kasım saat 23.59'a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

ÇOK OKUNANLAR
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te kebaba dev zam! 
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
BUNLARA DA BAKIN
Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak?
Komşu ilimizde belediyede çalışan 'bankamatik personelleri' tespit edildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR