Kurtalan'da Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başlıyor: Tarihler Belli Oldu
Siirt'in Kurtalan ilçesinde 2026-2027 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyulan okullarda ek ders ücreti karşılığında görevlendirilecek öğretmenler için başvuru süreci başlıyor.
Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre başvurular, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili mevzuatı doğrultusunda ve ihtiyaç bulunan branşlarda gerçekleştirilecek.
Başvurular 26 Ağustos'ta Başlayacak
Görev almak isteyen adayların öncelikle e-Devlet üzerinden 2026-2027 eğitim öğretim yılı için ders ücreti karşılığında öğretmenlik başvurusu yapması gerekiyor.
Adayların gerekli belgeleri 26 Ağustos-7 Eylül 2026 tarihleri arasında Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Birimine elden teslim etmeleri gerekiyor.
Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular ile evraklarını teslim etmeyen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.
Hangi Belgeler İstenecek?
Başvuru sırasında adaylardan şu belgeler talep edilecek:
- Başvuru formu
- e-Devlet üzerinden alınmış yerleşim yeri ve adres belgesi
- Güncel tarihli adli sicil kaydı
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Diploma veya mezuniyet belgesi
- Varsa formasyon belgesi
- 2025 KPSS sonuç belgesi
- 2026 AGS sonuç belgesi
Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
Daha önce ek ders ücreti karşılığında görev yapan adayların ise görev yaptıklarını gösteren belgeyi başvuru sırasında teslim etmeleri gerekiyor.
Görevlendirmede Puan Üstünlüğü Esas Alınacak
Görevlendirmelerin 2025 KPSS veya 2026 AGS puan üstünlüğüne göre yapılacağı ve alımların branş bazında gerçekleştirileceği bildirildi.
Görevlendirmelerde öncelik sıralamasında Eğitim Fakültesi mezunları, ardından Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları yer alacak.
Lisans mezunları arasında yan alanı bulunanların yanı sıra İngilizce, özel eğitim ve bilgisayar gibi alanlarda sertifikası bulunan adaylara da öncelik tanınabilecek.
Önceki Görevlilere Öncelik
Bir önceki eğitim öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapan adaylara da öncelik verileceği belirtildi.
Sistemde güncel olmayan veya görünmeyen KPSS puanlarına sahip adayların sonuç belgelerini, ilgili alanlarda sertifikası bulunanların ise sertifikalarını başvuru süresi içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Yönetimi Atama Şubesine teslim etmeleri gerekiyor.
Başvuruların yarım kapak dosya içerisinde elden teslim edilmesi gerektiği bildirildi.
Görevlendirilen Öğretmenlere Önemli Uyarı
Görevlendirilen öğretmenlerin mazeretsiz olarak görevlerinden ayrılamayacağı belirtildi. Kendisine görev verildiği halde göreve başlamayan adayların ise 2026-2027 eğitim öğretim yılı içerisinde yeniden görev talebinde bulunamayacağı kaydedildi.
Görevlendirme yapılacak adaylara telefon ve SMS yoluyla ulaşılacağı, ayrıca adayların adreslerine tebligat gönderilmeyeceği bildirildi.