KÖPRÜ SU ALTINDA KALDI BİNLERCE İNSAN MAĞDUR OLDU

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te Dergalıp Köprüsünün Sular Altında kalmasıyla yolları uzayan köylüler isyan etti. https://www.youtube.com/watch?v=dXKkln7a7Ys&feature=youtu.be

Siirt'in Eruh İlçesini merkeze bağlayan Dergalıp köprüsününsular altında kalması sebebiyle köy yollarının uzadığını belirten köylüler veköylere ulaşım sağlayan servis şoförleri Artı Siirt Haber Ajansı muhabirineözel açıklamalarda bulundu.

Yolları 2 saat uzayan köylülerin servis ücreti 10 liraartarken, onların ulaşımını sağlayan sürücülerin masrafı ise 100 lira arttı.

Kekliktepe köyünde ikamet eden Metin Güneş adlı vatandaş, birbuçuk saatlik köy yolunun üç saatte çıktığını bu bağlamda birçok vatandaşınmağduriyet yaşadığını belirti.

'Herkes Mağdur'

Uzayan köy yolları ile birlikte servis fiyatlarının daarttığını belirten Güneş, çok. Zaten yollarımız daha önce iyi değildi. Suların basmasıile yollarımız daha da kötü oldu yollarımız kapandı. Bir buçuk saatlik yolumuzüç saat oldu. Bu sıkıntı köprünün kapanması ile oldu. Bugün basit bir karyağdı, öğretmenler okula gelemediği için öğrenciler okula gidemedi. Yollarzaten dar, şarampoller yüksek, en ufak bir kar yağışında büyük risk doğuyor. Eruh'takivatandaşlar Şırnak'a gidebilir ama Mışar Vadisindeki köylüler Siirt'te gelmekzorunda. Siirt'te aileleri var, işleri var Eruh'a gidecek iş değil yani. Köydolmuşları da mağdur 3 kişi ile gediyor 3 kişi ile gidiyor. Önceden 15 liraydı yol parası şimdi 25 liraolmuş. Bu durum ne yolcuyu kurtarıyor nede şoförü kurtarıyor bu konuda ikitarafta çok mağdur. ' şeklinde konuştu.

'Hastalar Bu Yolda Ölür'

Olası bir hastalık durumunda hastanın merkeze gelene kadarbüyük mağduriyet yaşanacağını söyleyen Güneş, 'Hastalar konusunda da bir kadındoğum acısı çeken kadın, buraya gelene kadar ölür zaten. Üç saatlik yolu nasılçekecek o insan. Kışın zaten o dağlık alanlardan gelemezsin kaza riski çokfazla.' dedi.

'Herhangi Bir Çalışma Yok'

Eski yollarının su altında kaldığı belirten ve yeni yolçalışmasının olmadığını ifade eden Güneş, 'Hiçbir çalışma yok. Yeni bir köprü yapılsın, var olan yollargenişletilsin ki vatandaş merkeze rahat bir ulaşım sağlasın. Eğitim şuan kidurumda yapılamıyorsa kışın daha çetin geçtiği vakitlerde nasıl yapılacak.' değerlendirmesindebulundu.

Dağdöşü köyünde Serviş şoförlüğü yaptığını belirten AliSarın, köylere varış süresinin uzamasından dolayı vatandaşın merkeze gelmekistemediğini belirti.

Kar yağışından dolayı kapanan köy yolunda öğretmenleri Siirtmerkeze bıraktığını söyleyen Sarın, Dağdöşü Köyü servisçisiyim. Yolumuz kalmadıçok mağduruz. Bugün bile köy yolu ulaşıma kapandığı için öğretmenleri Siirtmerkeze bıraktım. Okula dahi gidemediler. Bu halde çok mağduruz. Hafif bir kar yağdı Eruh ile Dikboğaz köyü arasındaherkes yolda kaldı. Botan köprüsü su altında kalmadan önce bir buçuk saattegidebiliyorduk şimdi ise üç saatte ancak gidebiliyoruz. Mutlaka bir köprüyapılması lazım.' İfadelerini kullandı.

'Vatandaş İsyan Ediyor'

Mesafesi uzayan köy yollarında, vatandaşların isyan ettiğinibelirten Sarın konuşmasına şu şekilde devam etti:

'Vatandaşlar artık isyan ediyor. Siirt'te gelmekistemiyorlar. Ben bile o yoldan gelmek istemiyorum. 75 kilometrelik yol ama yoluzunluğu üç saat bu anlamda o yolu gitmek istemiyorum. Diyarbakır daha uzak benDiyarbakır yolunu giderim ama bu köy yolunu gitmek istemiyorum. 150 lira mazot yakarken şuan 250 lira mazotyakıyorum ister istemez bu fiyat farkını vatandaşa yansıtmak zorundayım. Amavatandaşta da para yok.'

ÇOK OKUNANLAR
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
Siirt'te trafik polislerinden sürpriz uygulama: Motosiklet sürücülerine ceza yağdı!
Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Belli Oldu! Listede Siirt'ten 2 İlçe Var
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te dolu yağışı; sebze ve fıstık bahçeleri zarar gördü
DEDAŞ'tan Siirt ve İlçelerine Planlı Elektrik Kesintisi Uyarısı! İşte 8 Mayıs 2024 tarihinde Siirt'te yapılacak Elektrik Kesintileri ve Saatleri
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR