Jet Fadıl'dan Mahkeme Başkanına: 'Beni Yurt Dışına Gönderin'

TAKİP ET:
Yahya Kara

'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz'ün niteliklidolandırıcılık suçundan yargılandığı davada MÜSİAD Genel Başkanı AbdurrahmanKaan'ın da mağdur olduğu ortaya çıktı. Müşteki olarak ifade veren Kaan,şikayetçi olduğunu kaydederken, Akgündüz ise yabancı yatırımcı bulabilmesi içinyurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmadatutuksuz sanık Fadıl Akgündüz hazır bulundu. Duruşmada aralarında MüstakilSanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan veamcası Osman Kaan'ın da aralarında bulunduğu 19 müşteki ifade verdi.

Duruşmada ifade veren müşteki MÜSİAD Genel BaşkanıAbdurrahman Kaan, 'Caprice Gold Bayrampaşa projesinden 18 adet devremülkaldım. 750 bin lira ödedim. Kira bedeli almadım. Şikayetçiyim.' ifadesindebulundu.

Müşteki Osman Kaan ise Caprice Gold projesinden 1 milyonlira karşılığında 30 devremülk aldığını ve şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Duruşmada söz alan diğer müştekiler de şikayetçi olduklarınıkaydederek Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasını talep etti.

'Yabancı Yatırımcı Bulmak İçin Yurt Dışına Çıkış Yasağım Kaldırılsın'

Söz alan tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz ise şu anda ülkeninbozuk ekonomik durumundan dolayı bekleme süreci içerisinde olduklarını veprojelerinin yüzde seksenini tamamladıklarını söyledi.

Akgündüz, 'Ekonominin bozuk olmasından kaynaklıyatırımcı bulmakta güçlük çekiyoruz. Yabancı yatırımcılarla görüşebilmem içinyurt dışına çıkmam gerekiyor. Bu nedenle yurt dışına çıkış yasağımınkaldırılmasını talep ediyorum' dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, 'Soyut söylemlerle buolmaz. Böyle bir durum var ise somut delillerle talepte bulunmangerekiyor' ifadesini kullandı.

Taleplerin alınmasının ardından ara kararını açıklayanmahkeme heyeti, Akgündüz'ün yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebinireddetti. Yine müşteki avukatların Akgündüz'ün tutuklanması yönündeki talebinide reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.

ÇOK OKUNANLAR
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
Siirt'te trafik polislerinden sürpriz uygulama: Motosiklet sürücülerine ceza yağdı!
Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Belli Oldu! Listede Siirt'ten 2 İlçe Var
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Valisi Kızılkaya: '2024 yılı içerisinde 12 faili meçhul asayiş olayı aydınlatılmıştır'
Eruh ilçesinde Mangala yarışması düzenlendi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR