İYİ Parti Mardin Teşkilatından Toplu İstifa: 'Çözüm sürecine destek vicdani ve tarihi sorumluluk'

İYİ Parti'de çözüm süreci tartışmaları Mardin'de toplu istifaya dönüştü. Partinin çözüm sürecine destek vermemesi ve TBMM'de kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonuna katılmaması gerekçesiyle, İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, il yönetimi ile birlikte Artuklu, Dargeçit, Midyat, Savur, Mazıdağı, Nusaybin ve Yeşilli ilçe teşkilatlarının yöneticileri partilerinden ayrıldıklarını duyurdu.

Yazılı açıklamasında Mardin'in çok kültürlü yapısına vurgu yapan Akar, 'Mardin halkı, Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Süryani'siyle asırlardır bir arada yaşamış, hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin simgesidir. Bugün attığımız bu adım sadece bir istifa değil; toplumsal barışa ve kardeşliğe bir davettir, bir çağrıdır.' ifadelerini kullandı.

Akar, istifaların gerekçesini, 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tarihi ve cesur çıkışı ile Türkiye ve dünya gündemine gelen; CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da destek verdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli birlik ve kardeşlik çağrısını dikkate alarak, ülkemizde kalıcı barış ve toplumsal huzurun tesisi amacıyla çözüm sürecine destek vermeyi; ülkemizin geleceği için vicdani ve tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz.' sözleriyle açıkladı.

Mardin teşkilatlarının toplu istifası, İYİ Parti içinde çözüm sürecine ilişkin görüş ayrılıklarını görünür kılarken, istifacı yönetimler kararlarının 'barış ve huzur' vurgusuyla alındığını belirtti.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme