İki haftada 20 kişiyi öldüren 'Dünyanın en çok aranan maymunu' tutuklandı... Başına ödül bile konulmuştu

'Dünyanın en çok aranan maymunu' Hindistan'da 2 haftada 20 kişiyi öldürmesi üzerine dünya manşetlerindeki yerini almıştı. Vahşi maymunun nihayet tutuklandığı açıklandı. Sakinleştirici iğneyle etkisi hale getirilen maymun kafese kapatıldı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde 2 haftada 8'i çocuk 20 kişiyi öldüren maymun panik yaratmıştı. Yetkililer maymunun başına 200 sterlin (yaklaşık 6 bin 417 TL) ödül koymuştu. Madhya Pradesh'teki vahşi yaşam uzmanları, maymunu bulmak için bir insansız hava aracı kullandı ve sonunda onu yakalamayı başardı. Yetkililer maymunun kafes konulmadan önce sakinleştirici iğneyle etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

EVLERİN ÇATILARINDA BEKLİYORDU

Maymunun sık sık evlerin çatılarında ve pencere pervazlarında bekleyerek insanlara saldırdığı ifade edildi. Saldırıya uğrayanların büyük bir bölümü ağır bir şekilde yaralandı.

Yerel yetkili Vinod Sahu, "Belediyenin o maymunu yakalayacak imkanı yoktu. Ujjain'deki orman departmanından bir kurtarma ekibi çağırdık. Belediye personeli ve yerel halk onlara yardım etti ancak maymunu yakalamaları yine de dört saat sürdü. Maymunu yakalayana 200 sterlin nakit para ödülü teklif etmiştik. Şimdi bu parayı hayvan kurtarma ekibine vereceğiz." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR