İbn-i Sina'dan beyni rahatlatan en etkili baharat: 1 tutam yeterli

İbn-i Sina, beyni rahatlatan, baş ağrısını önleyen ve hafıza kaybına karşı koruyan baharata dair araştırmaları sonucu çay ağacı yaprakları, kuru nane ve okaliptus bitkilerinin baş ağrısına iyi geldiğini ortaya koymuştur.

TAKİP ET:
Yahya Kara

Baş ağrısı birçok insanın çaresini bulamadığı bir ağrı türü. İbn-i Sina, baş ağrısına iyi gelen bir yöntem dile getirmiş ve bu sorunu yaşamayan insanlara bile bunu önermiştir.

İbn-i Sina'nın önerdiği reçete şu şekilde:

Baş ağrısına iyi gelen çaylar

Stresten kaynaklı baş ağrısı sorunu, strese iyi gelen bitkiler ile çözülebilmektedir. Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Uzmanlara göre şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil de öne çıkmaktadır. İbn-i Sina tıpkı yukarıdaki kürde olduğu gibi yüz yıllar öncesinden baş ağrısına karşı naneyi önermiştir. Öyle ki koklamak bile beyne iyi gelmektedir.

İbn-i Sina tarafından önerilen nanenin sağlığa şaşırtıcı yararları bulunmaktadır. Bunlar arasında; sindirimi rahatlatmak, kilo vermeye yardımcı olmak, mide bulantısını önlemek, yorgunluk ve baş ağrısından kurtulmak ilk sırada yer alır. Nane ayrıca astım, hafıza kaybı ve cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır.

ÇOK OKUNANLAR
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
Siirt'te trafik polislerinden sürpriz uygulama: Motosiklet sürücülerine ceza yağdı!
Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Belli Oldu! Listede Siirt'ten 2 İlçe Var
BUNLARA DA BAKIN
DEDAŞ'tan Siirt ve İlçelerine Planlı Elektrik Kesintisi Uyarısı! İşte 8 Mayıs 2024 tarihinde Siirt'te yapılacak Elektrik Kesintileri ve Saatleri
Siirt'te İki Grup Öğrenci Arasında Bıçaklı Kavga: 3 Yaralı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR