HABERİMİZ MECLİSE TAŞINDI

TAKİP ET:
Yahya Kara

Artı Siirt - İzzettin İçin

GeçenlerdeArtı Siirt Haber Ajansı olarak yaptığımız 'Yardımcı Kitap Furyası' başlıklıhaberimiz, bir milletvekili tarafından meclis gündemine taşındı.

Milli EğitimBakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması üzere yazılı soruönergesi sunan Milletvekili, öğretmenler tarafından velililere dayatılan'yardımcı kitap' konusunu sordu. Bilindiği gibi her eğitim-öğretim dönemibaşlangıcında özellikle orta ve lise öğrenimi gören öğrencilerden 'daha iyi vekapsamlı' olduğu gerekçesiyle öğretmenleri tarafından isimleri verilenkitapların alınması isteniyor. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyenanne-babalar da bu talebe karşı koymuyor ancak bir yandan da 'Milli EğitimBakanlığı'nın ücretsiz olarak dağıttığı kitaplar ne işe yarıyor?' sorusunayanıt arıyor.

İşte yıllardır süregelen gelen bu sorunumecliste gündeme getiren Milletvekili devlet kitapları için önemli bir bütçeayrıldığını söyledi. Milletvekilinin soruları şöyle;

Bu kapsamdaOkullarda bu devlet kitaplarıkullanılmakta mıdır? Orta öğretim ve üniversite merkezi sınavlarda bu sözkonusu ders kitaplarından sorular hazırlanıyor mu? Soru çıkma yüzdesi kaçtır?

Şayet bukitaplar kullanılıyor ise, neden velilere özel yayın evlerine ait kitaplarfazlasıyla aldırılmaktadır? Bunun sorumlusu milli eğitim kitaplarınınkullanılmaması ve soruların yoğunlukla bu kaynaklardan hazırlanmaması olabilirmi?

Düşük gelirlibölgelerde, alım gücü düşük ailelerin mecburen kullanmak zorunda olduğu, lakindiğer bölge ve ailelerin farklı kaynaklardan faydalanabilmesi, merkezisınavlarda, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğine aykırı mı? Değil mi?

Eğitim veöğretim amaçlı kullanılabilirliği yıllardır tartışılmasına rağmen belli kişi vezümrelerin bu kitap üretimi ve basımından 2017 yılına kadar hangi yayın evlerine düzeyde getirim elde etti? Eğitim ve öğretim amaçlı bu kitapları devletadına basan yayın evleri diğer taraftan kendilerine ait kitapları da basmasıkitapların niteliği açısından fırsata ve imkan eşitliği ile ne dereceörtüşmektedir?'

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Belediyesi Sporcusu Muhittin Gürhan'dan Büyük Başarı: 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu'nda İkinci Oldu
Kurtalanspor'dan zehir zemberek açıklama!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR