Gençliğin Evi Umut Veriyor

TAKİP ET:
Yahya Kara

T.C. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI  Bünyesinde faaliyet göstermekte olan GAP Gençlik Evleri Ülkemizde sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesinin 9 ilinde (Adıyaman,Batman,Diyarbakır,Gaziantep,Şanlıurfa,Şırnak,Siirt,Kilis,Mardin) İllerinde Hizmet vermektedir.

Kuruluş Amaçları GüneydoğuAnadolu Bölgesinde Yaşamakta Olan Dezavantajlı Gençlerin Sosyal, Kültürel veMesleki Becerilerini Arttırmak ve Bölgedeki Olumsuz Koşullardan UzaklaşıpKendilerine Uygun Ortamlarda Kişisel Gelişimlerine Katkı Sunmaktır.

Gelenekçi Ama Yenilikçi GençlerinYetişmesi Temel Hedefimiz Olup Geleneğini Göreneğini Devletinin ve MilletininYaşam Tarzını Bilen Fakat Aynı Zamanda Çağın Gereği Olan Bilim, İlim, ToplumsalDuyarlılık ve Sanatsalsal Çalışmalarında da Kendilerini Yetiştirmiş BireylerOlmalarına da Katkı Sunmaktır.

Gençlik evlerinde hiyerarşik biryönetim şekli yoktur. Gençlik evlerinde gönüllülük temel esastır. BütünFaaliyetler Gönüllü Gençler tarafından planlanır hayata geçirilir ve uygulanırve böylelikle gençler karar alma mekanizması içerisinde yer almış olurlar. Buşekilde gençlere özgüven kazandırılarak onlarında hayatın bir parçası olduklarıve sadece geleceğin liderleri değil bugününde ortağı oldukları hissettirilmişolur.

Bu Bağlam da Gençlik evlerin deyürütülmekte olan Faaliyetler ile Gençlere hizmet sunulmaktadır.

GERÇEKLEŞTİRİLENFAALİYETLER:

KapasiteGeliştirme Eğitimleri :1904 kişi katılmıştır.