Eruh'un Yıllardır Beklediği Doğalgaz İçin Çalışmalar Başladı
Eruh'ta uzun süredir beklenen doğalgaz projesinde önemli bir aşamaya geçildi. Doğalgaz Tank Dolum ve Dağıtım Sahası'nın yapımı için ilk kazma vurulurken, saha düzenleme ve altyapı çalışmalarına başlandı.
Siirt'in Eruh ilçesinde doğalgaz çalışmalarında önemli bir adım atıldı. Eruh Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Doğalgaz Tank Dolum ve Dağıtım Sahası'nın inşaat çalışmalarına başlandı. Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı.
Belediye Başkanı Cevher Çiftçi'nin girişimleri ve takibi sonucunda planlanan proje kapsamında saha düzenleme ve altyapı çalışmalarına geçildi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Eruh'un doğalgaz altyapısına kavuşması ve ilçede temiz enerji kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.
'Önemli Bir Adım Atıyoruz'
Projenin Eruh için önemli bir yatırım olduğunu belirten Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, şunları söyledi:
'Eruh'umuzu her alanda kalkındırmak ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek en birincil görevimizdir. Hemşehrilerimizin uzun zamandır özlemle beklediği temiz ve ekonomik enerji kaynağı olan doğalgaz için çok önemli bir adımı daha atıyoruz. Tank Dolum ve Dağıtım Sahası yapım çalışmalarımıza başladık.'
Çiftçi, yatırımın ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek projenin Eruh ve ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Eruh'ta doğalgaz kullanımının önünün açılması ve ilçenin enerji altyapısında önemli bir dönüşüm yaşanması bekleniyor.