Diyarbakır'da Kuyu Faciası: 4 Ölü

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, kullanılmayan bir su kuyusunu temizlemek için kuyuya giren 4 kişi, jeneratörün çalışması sonucu oluşan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Çermik ilçesine bağlı Petekkaya Mahallesi kırsalında meydana geldi. Mehmet Karabağ (33), Mehmet Emin Karabağ (35), Hanifi Yeşilyaprak (38) ve Kemal Karabağ (17), yaklaşık 15 metre derinliğinde olan ve uzun süredir kullanılmayan su kuyusunu temizlemek üzere kuyuya girdi.

Kuyuda bir süre sonra 4 kişiyle iletişim kesilince, yakınları durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine Çermik Belediyesi Arama Kurtarma, sağlık, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, merdiven ve halat yardımıyla kuyuya inerek kontrol yaptı.

Yapılan incelemede, jeneratör çalıştırılması nedeniyle ortaya çıkan karbonmonoksit gazından 4 kişinin zehirlendiği ve yaşamını yitirdiği tespit edildi. Olayı duyan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenazelerin çıkarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme