Diyanet'ten Skandal ' BALDIZ' Fetvası!

TAKİP ET:
Yahya Kara

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan 'Fetvalar' kitabında, 'Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu' sorusuna 'Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, nikhlarına zarar vermez' yanıtı verildi.

Cumhuriyet'in haberine göre; Gerekçe olarak da 'Baldızla yapılan zinanın nikhı sona erdirmemesi, baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil geçici olmasından kaynaklanmaktadır' denildi.

'BÖYLE FETVA OLUR MU?'

Felsefeci ve ilahiyatçı Prof. Dr. Şahin Filiz, fetvaya tepki gösterdi. 'Fetvaya konu olan tarzdaki olaylara dini kılıflar bulmanın ahlak dışı ve İslam'ın ruhuna aykırı olduğunu' vurgulayan Filiz, özellikle Türk kültüründe evlilik ile kurulan akrabalığın, kanla oluşan akrabalık gibi kutsal olduğuna dikkat çekti. Filiz, 'Baldızıyla birlikte olan kişinin, kendi akrabasıyla birlikte olmuş gibi vebali ve suçu vardır. Bu durumu ensest ilişki olarak değerlendiriyorum. Dolayısıyla bu fetva, ensesti zımnen olumlamak demektir' diye konuştu. Konunun bir de aldatma boyutu olduğunu kaydeden Filiz, 'Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Ortada bir aldatma var. Diyanet, olayı nikhın düşüp düşmemesi ile açıklıyor. Baldızla birlikte olmak sadece nikh konusuyla açıklanamaz. Bu aynı zamanda kültür ve detlerle de ilgili. Aldatma, Medeni Kanun'da boşanma sebebidir. Zinanın baldızla ya da başkasıyla yapılması bu durumu değiştirmez. Dolayısıyla konu İslam dininin mantığına aykırı olduğu gibi Medeni Kanun'a da aykırıdır. Böyle fetva olur mu' ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR