DEM Parti Heyetinden İmralı Görüşmesine Dair Açıklama

DEM Parti heyeti, İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre, heyet, Öcalan ile yaklaşık 3,5 saat süren bir görüşme yaptı.

Görüşmede, son dönemde Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve çeşitli siyasi parti liderleriyle yapılan temaslar hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Ayrıca 11 Temmuz'da düzenlenen 'silahların imhası' törenine ilişkin izlenimlerin de paylaşıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Abdullah Öcalan'ın söz konusu törenin gerçekleştirilme şekline ve gösterilen iradeye dikkat çekerek, bu çabanın barış ve inanç açısından önemli olduğunu ifade ettiği bildirildi. Öcalan'ın, Meclis gündemindeki komisyon çalışmalarına da değinerek, bu sürecin kapsayıcı ve çözüm odaklı bir şekilde ele alınmasının barış ve demokrasi açısından anlamlı katkılar sağlayabileceğini vurguladığı ifade edildi.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme