Binlerce Kişi Geliyor, Hizmet Yok: Siirt Botan Vadisi'nin Kaderi Ne Olacak?
Her yıl binlerce kişinin serinlemek ve piknik yapmak için tercih ettiği Siirt'teki Botan Vadisi Milli Parkı, bakımsız görüntüsüyle tepki çekiyor. Vatandaşlar, çöplerin ardından şimdi de oturacak alanların yetersizliği nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, bölgenin hak ettiği ilgiyi görmesini istiyor.
Siirt'in en önemli doğal yaşam ve mesire alanlarından biri olan Botan Vadisi Milli Parkı, yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi ağırlamasına rağmen bakımsızlığıyla gündeme gelmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde çöp konteynerlerinin uzun süre boşaltılmaması nedeniyle gündeme gelen milli parkta, bu kez vatandaşlar oturacak alanların yetersizliği ve çevredeki bakım eksikliklerinden şikayetçi oldu.
Vatandaşlar Oturacak Yer Bulamıyor
Özellikle hafta sonları yüzlerce ailenin akın ettiği Botan Vadisi'nde piknik masalarının yetersiz olması ve mevcut alanların bakımsız durumda bulunması, ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor.
Sıcak havadan bunalan vatandaşlar serinlemek için geldikleri bölgede dinlenebilecek uygun alan bulmakta zorlandıklarını ifade ederek, yetkililerden bakım ve düzenleme çalışması yapılmasını talep etti.
'Botan Vadisi Ne Zaman Hak Ettiği Değeri Görecek?'
Doğal güzelliğiyle Siirt'in en önemli turizm alanlarından biri olan Botan Vadisi'nin yeterince korunmadığını savunan vatandaşlar, milli parkın düzenli olarak temizlenmesini, oturma alanlarının artırılmasını ve çevre düzenlemesinin yapılmasını istedi.