Binlerce düzensiz göçmen Avrupa sınırına ilerliyor

TAKİP ET:
Yahya Kara
Reuters, Türkiye'nin mültecilere Avrupa kapılarını açacağını duyurdu. Bunun üzerine binlerce düzensiz göçmen Avrupa'ya geçmek üzere sahillere ve sınırlara doğru yürüyüşe geçti.

Reuters, üst düzey bir Türk yetkilinin yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberinde Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa'ya ulaşmasını durdurmamaya karar verdiğini duyurdu.

Haberde Türk yetkilinin, Türk polisi, sahil güvenlik ve sınır güvenlik görevlilerinin geri çekilmesi emri verildiği açıklamasına da yer verildi. 

Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberinlerinin ardından Edirne'de göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı.

Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Sırtlarına çanlarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak için yürüyüşlerini sürdürüyor.

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Göçmenler Yunan sınırına dayandı

Avrupa'ya geçmek isteyen onlarca düzensiz göçmen Edirne'ye gelerek Pazarkule Sınır Kapısında beklemeye başladı. Yunan güvenlik güçleri kapıda önlem aldı.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
28. Dönem CHP Siirt Milletvekili Adayı Zakir Kızılay, Mansur Yavaş İle Görüştü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR