Askıda ekmek geleneği Siirt'te sürüyor
Siirt'te ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla bazı fırınlarda sürdürülen askıda ekmek geleneği devam ediyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte dayanışmanın daha da artması bekleniyor.
Siirt'te geçmiş yıllarda bazı fırınlarda başlatılan askıda ekmek geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Toplumsal dayanışmanın güzel örneklerinden biri olarak görülen uygulama, özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmayı amaçlıyor.
Kentte bazı fırınların önüne bırakılan askılara, hayırsever vatandaşlar tarafından poşetler içinde hazırlanan ekmekler asılıyor. Maddi durumu yetersiz olan aileler ve kişiler ise bu askılardan ücretsiz şekilde ekmek alabiliyor. Uygulama sayesinde hem israfın önüne geçiliyor hem de yardımlaşma kültürü güçleniyor.
Vatandaşlar, askıda ekmek geleneğinin Siirt'in dayanışma ruhunu yansıttığını belirterek uygulamanın yaygınlaşmasını temenni ediyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak Ramazan ayıyla birlikte hayırseverlerin katkılarının artması ve geleneğin daha fazla fırında sürdürülmesi bekleniyor.