Almanya'da Kuş Gribi Alarmı: 130 Bin Hayvan İtlaf Edilecek

Almanya'da hızla yayılan kuş gribi (H5N1) salgını nedeniyle Berlin yakınlarında yaklaşık 130 bin kümes hayvanının itlaf edileceği açıklandı. Yetkililer, vaka sayılarının önümüzdeki günlerde daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Salgın ilk olarak Brandenburg eyaletinde tespit edilirken, kısa sürede ülke genelindeki birçok çiftliğe yayıldı. Almanya'da hayvan hastalıklarıyla ilgili çalışmaları yürüten Friedrich Loeffler Enstitüsü (FLI) tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar 30'dan fazla çiftlikte 500 binden fazla tavuk, ördek, kaz ve hindinin itlaf edildiği bildirildi.

Yedi Eyalette Vakalar Arttı

Kuş gribi vakalarının özellikle Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Aşağı Saksonya, Bavyera, Thüringen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Baden-Württemberg eyaletlerinde yoğunlaştığı belirtildi.
Son verilere göre;

Aşağı Saksonya'da 8, Mecklenburg-Vorpommern'de 6, Brandenburg'da 5, Thüringen'de 4, Kuzey Ren-Vestfalya'da 2, Baden-Württemberg ve Bavyera'da ise birer çiftlikte kuş gribi vakası görüldü.

Salgın Yayılmaya Devam Ediyor

Ülke genelinde yabani kuşlar üzerinde yapılan incelemelerde de 73 yeni vakaya rastlandığı aktarıldı. FLI uzmanları, soğuk havaların başlamasıyla birlikte virüsün daha fazla yayılabileceği uyarısında bulundu.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme