Adıyaman Üniversitesi'nin tarımsal projesi desteğe değer görüldü

Adıyaman Üniversitesi tarafından hazırlanan 'TRC1 Organomineral Gübre Projesi' İpekyolu kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer görüldü.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Adıyaman Üniversitesi tarafından hazırlanan “TRC1 Organomineral Gübre Projesi” İpekyolu kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Adıyaman Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Erhan Akça ve Doç. Dr. Gökhan Büyük koordinatörlüğünde onarıcı tarım yaklaşımı ile bahçe bitkilerine özel hazırlanan proje kapsamında Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta yer alan doğal ve organik kaynaklar kullanılarak organomineral gübre üretimi gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Erhan Akça, organomineral gübre ile tarım topraklarının sağlığında iyileşme, veriminde artış sağlamayı planladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Akça, “ Proje genel olarak Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde yaygın olarak üretilen badem, Antep fıstığı ve üzüm bağlarında yürütülecek. Proje kapsamında üretilecek organomineral gübre, bölgemizin değerli çiftçilerine ekonomik bir ürün sağlayacak ve aynı zamanda kullanılan doğal ve organik materyaller nedeniyle küresel iklim değişikliği ve arazi bozunumu mücadelesine katkı sağlayacaktır. Bölgemiz tarımı için son derece yararlı olacağına inandığımız projemizi destekleyen İpekyolu Kalkınma Ajansına teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR