8 farklı ülkeden gönüllüler Siirt kültürünü yakından tanıdı
Cedid Derneği tarafından düzenlenen kültür gecesinde, yurtdışından Siirt'e gelen gönüllüler ile Siirtli çocuklar ve gençler, 'Genç Ofis Projesi' kapsamında bir araya geldi. Farklı kültürlerin kaynaşmasını amaçlayan etkinlikte, ülkelerin gelenekleri, mutfak kültürleri ve yaşam deneyimleri karşılıklı olarak paylaşıldı.
Cedid Derneği Başkanı Serdar Özyeşil, Artı Siirt Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının kültürler arası etkileşimi artırmak olduğunu belirtti. Özyeşil, 'Şu anda burada, yurtdışından Siirt'e gelen gönüllülerimizle birlikte bir kültür gecesi gerçekleştirdik. Gönüllülerimiz kendi yemeklerini, kültürlerini ve bilgi birikimlerini bizlerle paylaştı. Aynı şekilde biz de onlara Siirt'in kültürünü aktardık. 8 farklı ülkeden 9 gönüllümüz var ve bu gönüllülerimizi yerel gönüllülerle bir araya getirdik' dedi.
Amaç kültürlerin buluşması ve tanışması
Düzenlenen gecenin temel amacının farklı kültürlerin birbirini tanıması ve kaynaşması olduğunu vurgulayan Özyeşil, yıl boyunca çeşitli ülkelerden gönüllüleri Siirt'te ağırladıklarını ifade etti. Özyeşil, 'İtalya, Portekiz, Ekvador, Azerbaycan, Hırvatistan başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinden gönüllüleri yıl boyunca Siirt'e getiriyoruz. Bu gönüllüler Siirt'in tarihi ve turistik meknlarını gezerek fotoğraflıyor, bunları kendi sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Kurulan dostluklarla birlikte Siirt'in tanıtımına ve turizmine katkı sağlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.
Yöresel yemekler ve kültürel paylaşımlar öne çıktı
Cedid Derneği binasında gerçekleştirilen kültür gecesinde, 8 farklı ülkeden gelen 9 gönüllü, Siirtli çocuklar ve gençlerle yakından ilgilendi. Etkinlikte Siirt'in yöresel yemekleri tanıtılırken, İtalya, Fransa, İspanya, Azerbaycan ve Almanya'dan gelen gönüllüler de kendi ülkelerine özgü yemekleri hazırlayarak Siirtli gençlere tanıttı.
Karşılıklı kültürel paylaşımların yapıldığı gecede, Siirtli gençler de yöresel yemeklerini, geleneklerini ve yaşam tarzlarını gönüllülere anlattı. Samimi sohbetlerin ve kültürel etkileşimin ön planda olduğu etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
Etkinlik sonunda hem gönüllüler hem de Siirtli gençler, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, bu tür buluşmaların devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.