35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında Ersan Şen'in karşısında Siirtli isim olacak

Oğuzhan Uğur, 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'nda kolon kestikleri iddia edilen pastane sahiplerinin avukatlığını üstlenen Ersan Şen'e tepki gösterdi. Uğur'un çağrısına olumlu yanıt veren Siirtli avukat Rezan Epözdemir mağdur ailelerin avukatlığını yapacağını açıkladı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

YouTuber Oğuzhan Uğur, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına neden olan Kervan Pastanesi'nin firari sahiplerinin avukatlığını üstlendiği için Ersan Şen'e tepki gösterdi ve avukat Rezan Epözdemir'e sosyal medyadan davayı üstlenmesi çağrısı yaptı. Çağrıya olumlu yanıt veren avukat Rezan Epözdemir, mağdur ailelerin avukatlığını yapacağını açıkladı.

Rezan Bey'e açık çağrımdır.
Sayın @rezan_epozdemir , sizin de bildiğiniz üzere Ezgi Apartmanı deprem sonrasında, gerek izinsiz yapılan tadilatları, gerek delik deşik edilen perde betonları, gerekse buna göz yuman yetkilileriyle kasıtlı birçok mağduriyetin ve ihmalin başlığı…

— Oğuzhan Uğur (@OguzhanUgur) November 13, 2023

Çağrıya olumlu cevap veren Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ezgi apartmanı dosyası da bu davalardan bir tanesi olacaktır. Bu vesile ile bu dosyada da an itibariyle hiçbir talebimiz olmadan talep eden bütün mağdur ailelerin avukatlığını yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Sevgili @OguzhanUgur , öncelikle bu konudaki hassasiyetiniz ve çabalarınız için sizi kutluyorum. Bu süreçte depremzedelerin hayatına nasıl dokunduğunuzu büyük bir umutla takip ettik. Biz de depremle ilgili katıldığımız yardım yayınlarında hukuki sürecin de sonuna kadar takipçisi+ https://t.co/MD1jfTbec8 — Rezan Epözdemir (@rezan_epozdemir) November 13, 2023

Epözdemir, Münevver Karabulut ile Pınar Gültekin'in ailelerinin de avukatlığını yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına neden olan Kervan Pastanesi'nin firari sahiplerinin avukatlığını üstlenen ceza hukukçusu ve televizyon yorumcusu Ersan Şen, yaptığı açıklamada “Ben zor işlerin adamıyım” demişti.

BirGün'e açıklama yapan Şen şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ezgi Apartmanı'nda yaşamını yitiren hanımefendinin davasına baktığımız doğru. Fakat dava bitmeden kendisi iki çocuğuyla elim bir şekilde vefat etti. O dönemde ben de herkes gibi yardım çağrılarında bulundum. Bahsi geçen Kervan Pastanesi sahipleri ile hanımefendinin herhangi bir ihtilafı, uyuşmazlığı yoktu. Pastanenin sahipleri kaçak durumda ama binanın müteahhitleri onlar değil. Ben ceza hukukçusu olduğum için zor işlerin adamıyım. Ezgi Apartmanı depremden 25 yıl evvel yapılmış.

Dosyayı Kervan Pastanesi'nin sahipleri yönünden alınabilir gördüm. Kalben ve vicdanen müvekkilimin masum olduğuna inanıyorum. Binada ciddi müteahhitlik hataları var ve ayrıca belediyenin de hataları var. Temsil ettiğim insanların iddia edildiği gibi binanın yıkıma neden olmadığına inanıyorum. Dosyayı zorla almadım. Suçsuz olduklarına inanmasam almazdım.”

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR