Altın ve Para Piyasaları uzmanı açıklamalarını yaptı! Altın fiyatlarında beklentiler neler?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş yapmış olduğu açıklamalarda tüm dikkatleri üzerine çekerken, yatırımın altına yapacak kişiler için önemli tavsiyeler de bulundu...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Altın fiyatlarının hareketli günler geçirdiği şu günlerde altının uzun vadede kazancı araştırma konusu olurken, altın düşecek mi yoksa yükselecek mi bilgisi merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olan altın fiyatları ile ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten gelen açıklamalar haberimizin devamında sizlerle...

Memiş, altın fiyatları ile ilgili bomba açıklamalar yaptı!

Memiş, FED faiz kararı ardından altın piyasasında yaşanan güncel gelişmeleri ile ilgili açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu. İslam Memiş, FED’in faiz artırımının beklenen bir karar olduğunu ve bu durumda da gelecek ay son kez 25 baz puanlık faiz artırımına gidileceğine dikkat çekerek, 2023 yılı kapatılacağını vurguladı. 2024 yılında ise faiz indirimlerinin olmama ihtimalinin bulunduğunu, ABD’nin gelecek yılı yüksek faizle sürdürmeyi planladığı tahmin ettiğini ifade etti.

Memiş, yatırımcılar tarafından merak edilen konuya değinerek, altın fiyatlarında sert inişler ve çıkışlar beklenmediğini faiz kararını önceden tahmin edildiğini ve bu duruma göre pozisyonlarını alındığını dile getirdi.

Uzun vadede altın yatırımcılarını neler bekliyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, pandemi sonrasında yürütülen sıkı para politikalarının altın üzerindeki baskısının faizlerin yükseltilmemesi ile bir gevşeyebileceğine dikkat çekerek, Eylül ayının düşük altın alımları için son günler olduğunu vurguladı. Bu kapsamda da, Ekim ayı itibariyle altın fiyatlarında sert bir tırmanış olmayacağını dile getirerek, Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altın fiyatlarında yükseliş yaşanacağına dikkat çekti.

Memiş, altının 2024 yılında 2.500 TL ve üstünü, 2025 yılında ise 3.500 ve üstünü görülebileceği tahmininde bulundu.

Altın yatırımcıları için büyük fırsat sunacak veriler paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in yapmış olduğu açıklamalar kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp, haber kanalımızda yer alan her açıklama güncel veriler ışığında yapılan olası tahminlerdir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN