Altın fiyatlarında yeni rekorlar yolda! Uzmandan çok net uyarı

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzman isimden altın fiyatları için uyarılar peş peşe geldi. Fed bu hafta ortasında faiz kararını açıklayacak. ABD bankalarında ise çalkantılar sürüyor. Son olarak iflas ve satış söylentileri First Republic Bank için yükseldi. 2023'ün kaotik ortamında altın ise tüm ihtişamıyla parlıyor. Yatırımcının ''güvenli limanı'', sene başından bu yana yaklaşık yüzde 8,5 değer kazandı. Türkiye seçimlere giderken altını olanlar yılın geri kalanında piyasanın nasıl olacağını merak ediyor. Uzman isim altın ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. İşte altın ile ilgili tüm detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Altın artan küresel ekonomik belirsizlikler ve zayıflayan doların güvenli limana olan talebi artırmasıyla ikinci aylık kazancını kaydetti.

Fed’in karar haftasına gelindi. Bankanın agresif sıkılaştırıcı faiz artırım döngüsünü yakında sonlandırabileceği yönündeki spekülasyonlar altın fiyatlarını destekliyor.Uluslararası piyasalar merkez bankalarının hamleleri ile özel bankalardan gelen haberler arasında sıkışırken Türkiye ise kritik bir seçime hazırlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. Dönem milletvekilleri için seçimlere 2 hafta kaldı. Finans analisti İslam Memiş, kritik dönemeçte merak edilenleri aktardı.

FED SON ARTIRIMINI YAPACAK

“Piyasalar önümüzdeki hafta açıklanacak Fed kararına odaklandı. Fed, 25 baz puan faiz artırımı yapacağını tahmin ediyorum. Fed, son faiz artırımını yapar ve geri çekilir.Kenarda piyasaları izleyecek olan Fed, bundan sonra piyasaları faiz ile değil, sözlü olarak yönlendirmeye devam eder.

Altın fiyatlarında yeni rekorlar yolda! Uzmandan çok net uyarı

FAİZ İNDİRİMLERİ İÇİN 2024 ÖNGÖRÜSÜ

Ancak öngördüğüm gelişmeler Fed’in 2024’de tekrar faiz indirimine başlayacağını işaret ediyor. Mortgage ve bankacılık krizi, jeopolitik gelişmeler ve belirsizlikler Fed’in politikasında değişikliğe neden olabilir. 2021’de faiz indiren, 2022-2023’de faiz artıran Fed, 2024’de tekrar faiz indirimine başlayabilir.”

SİSTEM TIKANDI

“ABD’de üç bankanın iflas etmesi benim için sürpriz değil. Bunu beklediğimi bir kaç kez köşe yazılarımda belirttim. Merkez bankaları köşeye sıkıştı, sistem tıkandı. Ben süreci böyle görüyorum. ABD’de üç bankanın batması çeşitli nedenlerden kaynaklandı. Birini kripto para pozisyonu terste bırakırken, diğeri aşırı borç yükünün altına girdi. Aslında ABD sistemine karşı gelme gibi duruşları da vardı. Ondan sebep zaten hükümet batmasına izin verdi.Batmasına izin vermeyebilirlerdi.

Altın fiyatlarında yeni rekorlar yolda! Uzmandan çok net uyarı

İKİNCİ DALGA GELİYOR

Banka iflasları, yatırımcıları güvenli liman olarak altına yöneltti. Yani, iflas haberleriyle altın yeniden güvenli liman gömleğini giydi. 2.028 dolar seviyesine yükselen ons 1.970 dolar seviyesinin altında kalamıyor. Ben yakında ikinci büyük iflas haberleri bekliyorum. Bu iş bitmedi, büyüyerek devam edecek. Özellikle mortgage krizi küresel piyasalarda şok etkisi yaşatacak. Son gelen ekonomik veriler onu gösteriyor.”

“Altın, yılın ilk dört ayında değer kazandı. Zaman zaman ons, zaman zaman dolar/TL’den destek buldu. Serbest piyasalarda 1.114 lira seviyesinden yıla başlayan gram altın, Cuma günü 1.378 liraya kadar yükseldi. Gramında 264 liralık getiri gayet iyi.

VOLATİLİTE YÜKSEK OLACAK

Yıla 1.823 dolar seviyesinden başlayan ons altın, bugünlerde 1.970-2.010 dolar aralığında geziniyor. 4 ayda 167 dolarlık değer artışı gördük. Yıl içerisinde gram altın fiyatlarında 1.450-1.500 lira seviyelerini beklemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda volatilite oldukça yüksek olacak. Ondan sebep geniş bant aralığına odaklanmak gerek. Ons negatif ancak gram tarafındaki düşüşler cılız kalabilir.”

Altın fiyatlarında yeni rekorlar yolda! Uzmandan çok net uyarı

KALDIĞI YERDEN DEVAM

“Altın yine kaldığı yerden yoluna devam eder. 2023 yılı ile alakalı 2.350-2.400 dolar seviyelerine kadar yükseliş beklentimi koruyorum.”

KISA VADEDE NEGATİF, ALIM FIRSATINA DİKKAT

Altın her ne kadar baskılansa da yükselişi fırsat vermeden yaşanıyor. Fed’e kadar 1.960-2.010 dolar aralığında dalgalanan ons, 3 Mayıs’ta kendine bir yön belirleyecek.Kısa vade için görünüm negatif, orta vade için pozitif. 1.960 dolar altına sarkarsa alım fırsatı olarak görürüm.”

ALTINI OLANA UYARI

İslam Memiş, son olarak seçimlerin yaklaştığına da dikkat çekerek yerli yatırımcıya bir uyarıda bulundu. Memiş, “Elinde altın bulunduran yatırımcının bugünlerde ‘sağlıksız bir piyasa oluştuğunu’ bilmesi gerekiyor. Seçim öncesi spekülasyon, manipülasyon ve psikolojik operasyonlara maruz kalabilir.” dedi.

Altın fiyatlarında yeni rekorlar yolda! Uzmandan çok net uyarı

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN