Altın fiyatlarında yeni rekor! Kapalıçarşı'da gram altın 1400'ü aştı

Uluslararası piyasada ABD Tarım Dışı İstihdam verileriyle birlikte sert düşen altın fiyatları Türkiye'de yükselişini sürdürüyor. Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor. Kapalıçarşı'da gram altının satış fiyatı 1400 TL'yi aştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

ABD Merkez Bankasının (Fed), politika fazini son 16 yılın en yüksek seviyesi olan 25 baz puan artırıma gitmesiyle 2080 doları aşan Ons altın, Tarım Dışı İstihdam verileri sonrasında 2000 doların altına geriledi. Uluslararası piyasalarda altın fiyatları sert düşerken, Türkiye'de yükselişini sürdürdü. Gram altın serbest piyasada rekor üstüne rekor kırıyor.

 Reklamlara Tıklayarak Bize Destek Olabilirsiniz! Artı Siirt :) 

ALTIN TÜRKİYE'DE EN ÇOK TERCİH EDİLEN YATIRIM ARACI OLDU

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre altın Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım aracı oldu. Tasarruf sahiplerinin altın yatırımları tarihsel seviyelere çıktı. 2023'ün ilk çeyreğinde Türkiye'deki külçe ve sikke altın yatırımı ilk kez 50 tona ulaşarak rekor kırdı. Türkiye'de ilk çeyrekte altın talebi geçen yılın aynı dönemine göre beş katına çıktı. Bir önceki çeyrekle kıyaslandığı bu rakam altın talebinde yüzde 32'lik bir artışa denk geliyor. Toplam rakam olarak ise 3 milyar dolara ulaştığı görüldü.

KAPALIÇARŞI'DA GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Hem dolar hem de Ons tarafındaki ataklarla birlikte yükselişe geçen gram altın, Kapalıçarşı'da yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Ons altın düşüşün ardından toparlanmaya başladı. Haftasonu nedeniyle piyasalar kapalı olsa da gram altın rekor tazeledi. Gram altın serbest piyasada yüzde 3'ten fazla değer kazanarak 1404 TL'yi gördü.

GRAM ALTINDA REKORUN 3 SEBEBİ

İhlas Haber Ajansı'na gram altında yaşanan yeni rekorlar hakkında bilgi veren Kapalıçarşı esnafı Onur Mennan, ''Ons altın fiyatının yukarı yönlü olması gramdaki yükselişe etken oluyor. Bununda birkaç temel sebebi var. Birincisi; FED’in faiz artırımlarına devam edip etmeyeceği konusuydu.İkinci ise ABD’deki bankaların iflas haberlerinden etkilenmesi. Üçüncüsü; şu anda arzdan çok talebin olması. Ons altın 2 bin 50’lerde seyrediyor, kendi rekoru olan 2 bin 78’i test etti. İç piyasada gram altına yoğun talep var. Altının ileriki dönemlerde yönünün yukarı yönlü olması bekleniyor. Yurt dışından gelecek haberleri bekliyoruz. Altın her zaman güvenli limandır alıcısını her zaman sevindiriyor'' şeklinde konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN