Ali Erbaş: Üniversitedeki gençlerimizi İslam ahlakıyla donatmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversitelerde 9 milyon gencin eğitim aldığını belirterek, 'Gençlerimizi sadece kendi alanları ile baş başa bırakırsak, onları İslam ahlakı ile donatmazsak eksik kalır' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu’nun Ünye ilçesinde yapımı tamamlanan Ünye İlçe Müftülüğü hizmet binası ile 15 diğer yatırımın toplu açılış programına katıldı.

Ünye İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’an-ı Kerim'deki ayetlerin bir çeşmeden akan yeni su gibi her okunduğunda yeni yeni manalar ilham ettiğini söyledi.

"4-6 yaş Kur’an kursları, çocukların Allah’ın rızasına uygun olarak yetiştirildiği mekanlardır"

4-6 yaş Kur’an kurslarına değinen Prof. Dr. Ali Erbaş, burada tüm müftülerin, Kur’an kursu öğreticilerin, müezzinlerin emeklerinin olduğuna değindi.

Erbaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bu Kur’an kurslarımız 4-5-6 yaşındaki çocukların Allah’ın rızasına uygun olarak yetiştirilen mekanlardır. Biz burada çocuklarımıza önce sevgiyi öğretiyoruz. Sevgi olmaz ise hiçbir şey olmaz. Burada sevmeyi öğretiyoruz. Neyi sevecek? Allah’ını sevecek, Peygamber'ini sevecek, kitabını sevecek, annesini, babasını ve büyüklerini sevecek, vatanını, ezanını, bayrağını sevecek. Bu muhteşem mübarek değerler, bunları sevmek lazım. Bunları seven nesilleri yetiştirmek lazım.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN