AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Fevzi Sevgili HDP Kürtlerin Temsilcisi Değil

AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Fevzi Sevgili, HDP'nin Kürtlerin temsilcisi olmadığını söyledi. Fevzi Sevgili, Ankara Kulisi TV'de katıldığı yayında, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

AK Parti'nin 28. dönem Siirt Milletvekili Adayı Fevzi Sevgili, katıldığı bir tevizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ankara Kulisi TV’nin programına konuk olan Fevgili, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

“HDP KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİL”

Sevgili, “HDP Kürtlerin temsilcisi değil. HDP’den vekil olanlardan kaç tanesi Kürtçe biliyor? Bunu cevabını versinler, ben başka bir şey istemiyorum. Marksizmin, Leninizmin, Sosyalizmin kucağına oturmuş insanlar, Kürt temsilcisi olamaz. Biz kabul etmiyoruz, reddediyoruz.” ifadelerini kullandı. Millet ittifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bölgeden fazla oy alamayacağını dile getiren Sevgili, “Diyarbakır’dan yüzde 70 bir daha rüyasında göremez” şeklinde konuştu.

“BEN SİZİN ĞULAMLIĞINIZA TALİBİM, BENİ ĞULAMLIĞINIZA, HİZMETÇİLİĞİNİZE SEÇİN DEDİM”

Çarpıcı bir örnek vereceğini dile getiren Sevgili, Kurtalan’da gerçekleştirdiği mitingde yaşadıklarını da aktararak, şöyle devam etti:

“Kurtalan ilçesinde HDP yüzde 70 oy aldı son seçimde. Bakın ben Kurtalan’da yaşayan insanların neredeyse yüzde 90’ının beni çok sevdiğini biliyorum, hissediyorum. Beni görünce bir mutluluk saçıyor gözlerinden. Benim ailemin, babamın o memlekete çok büyük emeği var, katkısı var, 2 dönem vekillik yapmış, hizmet etmiş. Kimseye bir zararımız olmamış bizim. Yapmışsak iyi yapmışız, bize de yakışan budur. Elimizden gelmediyse de kardeş biz bunu yapamıyoruz, elimizden gelmiyor demişiz. Samimi bir şekilde çıktım, Kurtalan’da son gün miting yaptım. Dedim ki bu memleketin milletvekiline ihtiyacı var, bakın ben evin oğluyum, diğerleri dışarıdan geldi. Hatta şunu da söyledim, ya HDP bir vekil az çıkarsa bir kayıp değil ama benim vekil olmam çok önemli yani. Kurtalan için çok önemli yani. Ben sizin ğulamlığınıza talibim, beni ğulamlığınıza, hizmetçiliğinize seçin dedim. Bunu mikrofonda, mitingde söyledim. Yüzde 70 oy aldı HDP. Geçmişe göre çok oy artırdık ama arkadaşlar bu ideolojiyi bir sorgulayalım yani, niye? Bütün buradaki dostlarımıza, HDP’li kardeşlerimize de söylüyorum. Sorgulayın kendinizi, bir bakalım arkadaşlar. Vallahi yazık ediyorsunuz kendinize de memleketinize de ülkenize de. Bizim ülkemiz güzeldir. Türkiye’nin bütün illeri Kürt şehri zaten, ne istiyorsunuz yani?”

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Bênav | 20 Mayıs 2023 11:30

    Öncelikle ben hicbir siyasi partiyi desteklemiyorum. Ama Keşke sende ailen yada baban kadar milletin sorunlarını dinleyip çözmeye çalışsaydın. Ğulamlik yaptırdığınız zamanlar geride kaldı. Boş siyaset yapmanın anlamı yok. Seni seven kitle de babanın hatırı için seviyordur. Senin kara kaşın kara gözün için değil. Sadece seçim zamanında görünüyorsunuz. Seçim bitti mi ankaradan çıkmıyorsunuz. Yediden yetmişe herkes uyandı artık. Gittiğin yolda yol değil. Selametle..

  • Kezebo | 19 Mayıs 2023 20:49

    HDP olduğu için ğulamlığa talipsin. HDP sayesinde halkın ayağına gidiyorsun. Hdp olmadığı zamanlar halk sizin ayağınıza geliyordu. Bu zorunuza gidiyor. Bir de çok cahilsin. Ayrıca kadro sattığını bütün Kurtalan söylüyor.

BUNLARA DA BAKIN