AK Parti Siirt İl Başkanı Olğaç: Siirt, Tüm İlçe ve Beldelerde 3000 Kişilik İstihdam Projesi Onaylandı

AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç'ın yaptığı girişimler sonucu, Siirt il merkezi, ilçeler ve beldelerde Tekstil Kent Projesi kapsamında 3000 kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Başkan Olğaç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca toplan tutarı 50 milyon lira olan Tekstil Kent Projesi’nin onaylandığını belirtti.

Projenin il, ilçe ve tüm beldelerde kısa sürede hayata geçirileceğini ve 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve bu rakamın ilerleyen yıllarda katlanarak artacağını kaydetti.

Konuya ilişkin Artı Siirt’e açıklamada bulunan Başkan Ekrem Olğaç, İlimizde, ilçelerimizde, belde ve köylerimizde çalışmalarımız hiçbir zaman sekteye uğramadı. Çalışmalarımız gün be gün artarak devam etti. İlçelerimizde belediyelerimiz öncülüğünde, halkımız daha konforlu bir yaşam sürsün diye büyük çaba sarf ediyoruz. Daha önce belediye başkanlarımızla yaptığımız girişimler sonucunda il merkezi, tüm ilçelerimiz ve beldelerimizde tekstil kent projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.” Dedi.

Kısa süre içinde atölyelerin kurulacağını belirten Başkan Olğaç, “İlk etapta ilimizde 1500 personele istihdam sağlayacağız. Tabi bu daha başlangıç. Öncelikle iş gücüne bakacağız ve daha sonra 4 kata kadar personel artırımına gidebileceğiz. Bu sayede Allah’ın izniyle işsizliği bir nebze olsun azaltmış olacağız. Gaye ve çabamız bu yönde ilerlemekte. 50 milyon liralık projemiz onaylandı. Beldelerimizde yaklaşık 200 kişi, ilçelerimizde 500, Kurtalan’da daha büyük bir atölye hedefliyoruz. İlimizde de tahmini olarak 1500 kişilik bir istihdam oluşturacağız. Toplamda 3 bin kişinin istihdam edileceği projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Projemizi onaylayan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Olğaç, halkın desteğiyle istihdamı artırmaya yönelik projelerinin aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN