• Haberler
  • Siirt Haber
  • AK Parti Siirt İl Başkanı Abdulhekim Gider, kentte devam eden ve planlanan yatırımları açıkladı

AK Parti Siirt İl Başkanı Abdulhekim Gider, kentte devam eden ve planlanan yatırımları açıkladı

AK Parti Siirt İl Başkanı Abdulhakim Gider, Siirt'te devam eden ve 2026 yatırım programına yeni alınan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DSİ'nin yatırım programında Siirt merkez ve ilçelerinde sulama, içme suyu, taşkın koruma ve baraj-gölet projeleri başta olmak üzere çok sayıda çalışma yer alıyor.

Haberin Özeti

  • AK Parti Siirt İl Başkanı Abdulhekim Gider, DSİ'nin 2026 yatırım programında Siirt merkez ve ilçelerindeki sulama, içme suyu ve taşkın koruma projelerini açıkladı.
  • Siirt merkezde, 3.5 milyar TL'lik Yığınlı Tüneli projesi %85 gerçekleşme ile 2026 sonunda bitecek; 681 milyon TL'lik İçmesuyu Arıtma Tesisi de programda.
  • İlçelerde taşkın koruma ve Garzan Sulaması gibi projeler sürerken, Eruh Sarıgül Taşkın Projesi ve Kezer Barajı gibi yeni yatırımlar 2026 programına eklendi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Abdulhekim Gider, Siirt’in farklı bölgelerinde sürdürülen ve yatırım programına yeni dahil edilen projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan 12 Ağustos 2026 tarihli yatırım programında, Siirt genelinde devam eden projelerin yanı sıra 2026 yılında yatırım programına yeni giren çalışmalar da yer aldı.

Siirt merkezde önemli yatırımlar sürüyor

Siirt merkezde yürütülen projeler arasında baraj-gölet inşaatı, içme suyu ve atık su yatırımları öne çıkıyor.

Baraj-gölet kapsamında yürütülen Yığınlı Tüneli ve Bağlantı Yolu ile baraj kapsamındaki köy yollarının iyileştirilmesi projesinde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 85'e ulaşırken, projenin 31 Aralık 2026'da tamamlanması planlanıyor. Projenin toplam maliyeti 3 milyar 586 milyon 530 bin 698 TL olarak kaydedildi.

Siirt 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi projesinin de yatırım programında yer aldığı görülürken, tesisin yıllık 50 bin metreküp kapasiteye sahip olması planlanıyor. Projenin toplam maliyeti 681 milyon 32 bin TL olarak belirtildi.

İlçelerde sulama ve taşkın projeleri

DSİ programında Siirt'in ilçelerine yönelik yatırımlar da dikkat çekiyor.

Şirvan'ın Cevizlik köyünde yürütülen taşkın koruma çalışmasının 31 Aralık 2026'da tamamlanması planlanırken, proje kapsamında 55 hektarlık alanın taşkın riskine karşı korunması hedefleniyor. Pervari Düğüncüler köyündeki projede ise 32 hektarlık alan için taşkın koruma çalışması yürütülüyor.

Kurtalan'da devam eden Garzan Projesi Sulaması Garzan Ünitesi kapsamında ise 22 bin 341 hektarlık alanın sulanması planlanıyor. Projenin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 99 seviyesine ulaştı.

Pervari, Şirvan ve Baykan'da da farklı ölçeklerde taşkın ve gölet projeleri yatırım programında bulunuyor.

2026 yatırım programına yeni projeler alındı

Siirt için 2026 yatırım programına yeni giren projeler arasında Eruh Sarıgül Mahallesi Taşkın Projesi, Siirt-Kezer Barajı Proje Yapımı, Pervari Yeniaydın Göleti Proje Yapımı ve Kurtalan Kayabağlar Beldesi 2. Kısım Taşkın Projesi bulunuyor.

Yeni yatırımlar kapsamında ayrıca Siirt'teki 104. Şube Müdürlüğü yerleşkesinde prefabrik yapıların kurulması ve altyapı işleri, iki adet rasat su sondaj kuyusu ile Alkumru Barajı İçmesuyu Etüt ve Projesi de programa dahil edildi.

“Siirt'in kalkınmasına katkı sağlayacak”

AK Parti Siirt İl Başkanı Abdulhakim Gider'in değerlendirmelerinde, özellikle su kaynaklarının verimli kullanılması, tarımsal sulama kapasitesinin artırılması, taşkın risklerinin azaltılması ve içme suyu altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımların Siirt açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Kent genelinde devam eden projelerin tamamlanması ve yeni yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte Siirt'in özellikle tarım, su yönetimi ve altyapı alanlarında önemli kazanımlar elde etmesi hedefleniyor.

Bakmadan Geçme