Aile destek ödemesi alanlara müjde! 15 Eylül tarihinde zamlı ödeme yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinde yürütülen sosyal yardım projeleri kapsamında başlatılan Aile Destek programı eylül ayında da devam edecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Aile Bakanlığı Eylül ayı sosyal yardım ödeme takvimini yayınladı. Ayrıca Aile Destek paketi ödeme miktarları da belli oldu. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için uygulanan aile yardımı, Eylül ayında 15 Eylül'den itibaren hesaplara yatacak. Bu program kapsamında Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Peki Aile Destek paketine zam geldi mi? Aile Destek paketi zamlı ne kadar oldu?

Eylül ayı sosyal yardım ödemeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye Aile Destek paketi de en çok merak edilen sosyal yardımlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında bitmesi beklenen Aile Destek paketi ödemeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ve talimatı üzerine uzatılmıştı. Yaklaşık 4 milyon hanenin faydalandığı Aile Destek paketi yardımı için bir kez daha düğmeye basıldı. Eylül ayı aile destek yardımı ödeme takvimi ve ödeme miktarları aile Bakanlığı tarafından açıklandı. Her ay düzenli olarak hesaplara yatan destek paraları eylül ayında da 15 Eylül'den itibaren hak sahiplerine teslim edilecek. İşte 2023 aile destek ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri…

EYLÜL AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Eylül ayı aile yardımı için tarihleri duyurdu. Aile Destek paketi yardımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini ve ödemelerin bir yıl daha uzatıldığını açıklayan bakan, Eylül ayı takvimine göre ödemelerin 15 Eylül 2023 tarihinden itibaren hesaplara geçmeye başlayacağını bildirdi.

Aile Destek paketi Eylül ayı ödemeleri 15 Eylül'de başlayacak T.C kimlik numarası son hanesine göre ay sonuna kadar hak sahiplerinin hesaplarına aktarılarak tamamlanacak.

AİLE DESTEK PAKETİNE ZAM GELDİ Mİ?

Aile yardımı ödemeleri hane içinde kişi başına düşen gelire göre yapılıyor. Eylül ayı Aile Destek paketi ödemeleri için miktarlarda açıklandı. Buna göre gelir dağılımı üzerinden yapılacak ödemeler şöyle olacak:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Aile Destek paketi ödemeleri için şu anda bir zam kararı alınmadı. Memur maaş kaç sayısına göre diğer sosyal yardım programlarına artış yapılsa da aile yardımı sabit kaldı.

Ancak çocuğu olan aileler için ödemeler biraz daha fazla olabiliyor. Anaokuluna ya da ana sınıfına giden çocuğu olan ailelere 350 TL ile 650 TL arasında çocuk destek bileşeni ödemesi de veriliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN