Aile Bakanlığı o şartları taşıyan hanelere 50.000 TL yardım yapacak! Özellikle o illerde yaşayanlara...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi desteklerine devam ediyor! 50 bin TL ödeme yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Şartları taşıyan herkese Bakanlık 50 bin TL ödeme yapacak! Şartlar belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIKTAN 50 BİN TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı alanda maddi desteklerini sürdürüyor. Bakanlık yangın, sel, deprem, heyelan, kaya düşmesi gibi afetlerden evi etkilenen kişilere maddi destek veriyor. Afet sebebiyle barınma yardımı ve ev eşyası zararı yardımı Bakanlık tarafından yapılacak. 

Aynı zamanda bakım onarım, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yardımı da sağlanıyor. Bakanlık ödemeleri muhtaçlık durumuna göre yapılıyor. Bu kapsamda ev onarımları için 75 bin TL'ye kadar, prefabrik ev için 150 bin TL'ye kadar, betonarme ev yapımı için 200 bin TL'ye kadar, doğal afetler sebebiyle evi ve eşyası zarar görenlere 50 bin TL'ye kadar maddi destek sağlanıyor. Destek ödemeleriyle ilgili detaylı bilgiler Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden paylaşılıyor. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN