- Haberler
- Genel
- Adalet Bakanı Tunç: Bilecik Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu Yangın Nedeniyle Boşaltıldı
Adalet Bakanı Tunç: Bilecik Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu Yangın Nedeniyle Boşaltıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye genelinde orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. Tunç, Bilecik'teki Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yangın nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldığını ve burada bulunan 1081 tutuklu ile hükümlünün çevre illerdeki açık ceza infaz kurumlarına güvenli bir şekilde nakledildiğini açıkladı.
Son iki gün içinde Türkiye’de 150 orman yangınına müdahale edildiğini belirten Bakan Tunç, yangınlarla ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında 17 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “26-28 Haziran 2025 tarihleri arasında çeşitli illerimizde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yangınlarla ilgili adli soruşturmalar titizlikle devam ediyor. Şu ana kadar 17 şüpheli gözaltına alınmıştır” dedi.
Bakan Tunç ayrıca, “Bilecik Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu, yangın sebebiyle tedbiren boşaltılmış olup, 1081 tutuklu ve hükümlü çevre illerdeki ceza infaz kurumlarına güvenli şekilde sevk edilmiştir. Aileleri ve yakınları bilgilendirilmiştir. Ceza infaz kurumlarımızda herhangi bir tehlike bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.
Yangınla mücadele eden tüm ekiplerin fedakârca çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Tunç, vatandaşlara da duyarlılık çağrısında bulundu.
Bakmadan Geçme





