9 Günlük Bayram Tatili Sona Eriyor

Hafta sonu tatilleriyle birleştirilmesi sonucu 9 güne çıkan BAYRAM TATİLİ sona eriyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan memurlar ve işçiler 15 Nisan 2024 pazartesi günü itibarıyla görev başında olacaklar. Tatil süresince kapalı olan okullarda da aynı gün eğitim ve öğretime başlanacak.

Gazete olarak, sadece bayram günleri olan 10-11 ve 12 Nisan günleri yayınımıza ara verdik. 13 Nisan günü itibarıyla yine günlük yayınımıza başladık,

Bu arada uzun tatil süresini değerlendiren çok sayıda işçiler ve memurlar, genelde uzak düştükleri illerindeki, ilçelerindeki, kasaba veya köylerdeki akrabalarına gittiler. Bu bakımdan bayram günleri süresince çok yoğun bir trafik yaşandı. Maalesef, bu yoğun trafik ortamında çok sayıda trafik kazası yaşandı, ölenler ve yaralananlar oldu.

Bu arada, bazı kurum ve kuruluşların işçilerine bayram öncesi maaş ödemesi yapılırken, kimi kurum ve kuruluşlarda çalışan işçilerin maaşları yatırılmadı. Bu yüzden, kurum ve kuruluşlar çalışanları arasında ayrıcalık yaşandı. Bilindiği gibi, resmî kurum ve kuruluşlarda çalışan işçiler, normalde maaşlarını her ayın 14’ünde, memurlar ise 15’inde almaktadırlar. Bayram öncesi alamayan işçiler ve memurlar mesainin yeniden başlayacağı 15 nisan günü maaşlarını alabilecekler.

15 Nisan itibarıyla yeniden görev  başı yapacak olan kamu kurum ve kuruluşlarının tüm işçi ve memurlarına başarılı çalışmalar diliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN