500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar geliyor! Tarih verildi..

Ülkemizde son yıllarda yaşanan ciddi enflasyonlar sonrası kağıt paraların alım gücü ciddi oranda düştü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

En yüksek kağıt para olan 200 TL'lik banknotlar cepte fazla durmuyor. Nakit ihtiyacı olanlar deste deste para taşımak zorunda kalıyor. Üstelik Merkez Bankalarının para basma maliyeti yükseliyor.

500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar ile ilgili kamuoyunda çokça iddia yer alsa da Merkez Bankası bu iddiaları yalanlamıştı.

Şenol Babuşçu tarih verdi!

Lakin Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, yeni bir iddia ortaya attı.

Buna göre:

"Banknot hazırlıkları o dönem yapılmıştı fakat seçimler nedeniyle çıkması ertelendi. Seçim sonrasına kalmıştı. Tabii genel seçim sonrası, bir de yerel seçim girdi araya. Yerel seçimin arkasından ben hala aynı iddiadayım. Yani önümüzdeki Nisan, Mayıs, Haziran aylarında… Yerel seçimden sonraki 3 ay içerisinde 500'lük ve 1000'lik banknotlar çıkacak diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Özgür Demirtaş da seçim sonrasını işaret etmişti!

Bunun yanı sıra 500 ve 1000 TL'lik banknotların acilen piyasaya sürülmesi gerektiğini vurgulayan Özgür Demirtaş, "Seçim sonrası zaten mecbur yapacaksınız. Neyi bekliyorsunuz?'' ifadelerini kullanmıştı.

Bakalım seçim sonrası 500 ve 1000 TL'lik banknotlar basılacak mı?

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN