35. Vergi Haftası Kapsamında Defterdarlık Ziyaretleri Devam Ediyor

İlimiz genelinde 2022 Kurumlar Vergisi'nde vergi rekortmenleri listesinde yer alan Siirt Vergi Dairesi Müdürlüğü mükelleflerine yapılan ziyaretler devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlimiz genelinde 2022 Kurumlar Vergisi’nde vergi rekortmenleri listesinde yer alan Siirt Vergi Dairesi Müdürlüğü mükelleflerine yapılan ziyaretler devam ediyor. 

Defterdar Mustafa Yılmaz Şimşek ve beraberlerindeki heyet, mükelleflere ziyaretlerde bulunarak, verginin ülkemiz için önemini anlatıyor ve vergisini ödeyen tüm mükelleflere teşekkür ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Defterdar Mustafa Yılmaz Şimşek: “Kamuyonda vergi bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi, yerleştirilmesi, farkındalığın artırılması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “VERGİ HAFTASI” olarak kutlanmaktadır. Vergi haftası nedeniyle Türkiye genelinde kamuoyuna, mükelleflere ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.
İlimizde vergi haftası etkinlikleri kapsamında; Resmi makamlara, SMMM ve YMM odalarına, diğer odalara ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerin yapılması, en fazla vergi beyanında bulunan Gelir ve Kurumlar Vergisi mükelleflerinin ziyaret edilmesi, okulların ziyaret edilerek öğrencilerimize vergi bilincini geliştirmeye yönelik sunumlar ve bilgilendirmelerin yapılması, yeni işe başlayan mükelleflerin hak ve ödevleri, “e-Dönüşüm”, “e-tebligat” konusunda mükelleflerimize yönelik bilgilendirmelerin yapılması, esnaflarımıza ziyaretlerimizin yapılması, şehit ve gazi ailelerimize ziyaret gerçekleştirilmesi, kan bağışı ve meslekte 35 hizmet yılını doldurmuş personelimize teşekkür belgesi verilerek yıl boyunca etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.

Defterdar Şimşek yaptığı açıklamada; Anayasamızın 73 üncü maddesinde de belirtildiği üzere “Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür.
Vergiyi tabana yaymaya çalışıyoruz. Bu amaçla bir yandan denetimleri sürdürürken, öbür yandan da vatandaşları bu konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız olumlu sonuç veriyor. Geçen yıl bize vergi tahsilatı için verilen vergi hedefini %178 oranında aşarak ilimiz genelinde yüksek vergi tahsilatı gerçekleştirdik. Ülke genelinde Siirt ilimizin sıralaması yükseldi.
Vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflerimize, meslek mensuplarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu vesileyle 35. Vergi Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

35. Vergi Haftası Kapsamında Defterdarlık Ziyaretleri Devam Ediyor35. Vergi Haftası Kapsamında Defterdarlık Ziyaretleri Devam Ediyor

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN