35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında Ersan Şen'in karşısında Siirtli isim olacak

Oğuzhan Uğur, 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'nda kolon kestikleri iddia edilen pastane sahiplerinin avukatlığını üstlenen Ersan Şen'e tepki gösterdi. Uğur'un çağrısına olumlu yanıt veren Siirtli avukat Rezan Epözdemir mağdur ailelerin avukatlığını yapacağını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

YouTuber Oğuzhan Uğur, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına neden olan Kervan Pastanesi’nin firari sahiplerinin avukatlığını üstlendiği için Ersan Şen'e tepki gösterdi ve avukat Rezan Epözdemir'e sosyal medyadan davayı üstlenmesi çağrısı yaptı. Çağrıya olumlu yanıt veren avukat Rezan Epözdemir, mağdur ailelerin avukatlığını yapacağını açıkladı.

Çağrıya olumlu cevap veren Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ezgi apartmanı dosyası da bu davalardan bir tanesi olacaktır. Bu vesile ile bu dosyada da an itibariyle hiçbir talebimiz olmadan talep eden bütün mağdur ailelerin avukatlığını yapacağız" ifadelerine yer verdi. 

Epözdemir, Münevver Karabulut ile Pınar Gültekin'in ailelerinin de avukatlığını yapıyor.

35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında Ersan Şen'in karşısında Siirtli isim olacak

NE OLMUŞTU?

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına neden olan Kervan Pastanesi’nin firari sahiplerinin avukatlığını üstlenen ceza hukukçusu ve televizyon yorumcusu Ersan Şen, yaptığı açıklamada “Ben zor işlerin adamıyım” demişti.

BirGün'e açıklama yapan Şen şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ezgi Apartmanı’nda yaşamını yitiren hanımefendinin davasına baktığımız doğru. Fakat dava bitmeden kendisi iki çocuğuyla elim bir şekilde vefat etti. O dönemde ben de herkes gibi yardım çağrılarında bulundum. Bahsi geçen Kervan Pastanesi sahipleri ile hanımefendinin herhangi bir ihtilafı, uyuşmazlığı yoktu. Pastanenin sahipleri kaçak durumda ama binanın müteahhitleri onlar değil. Ben ceza hukukçusu olduğum için zor işlerin adamıyım. Ezgi Apartmanı depremden 25 yıl evvel yapılmış.

Dosyayı Kervan Pastanesi’nin sahipleri yönünden alınabilir gördüm. Kalben ve vicdanen müvekkilimin masum olduğuna inanıyorum. Binada ciddi müteahhitlik hataları var ve ayrıca belediyenin de hataları var. Temsil ettiğim insanların iddia edildiği gibi binanın yıkıma neden olmadığına inanıyorum. Dosyayı zorla almadım. Suçsuz olduklarına inanmasam almazdım.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN