2,5 TL madeni para geliyor

34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL'lik madeni paralar yeniden geliyor. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Darphane, 2.5 TL'lik bozuk parayı basmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onay bekliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Birbiri ardına yağan zamlar yüzünden değerini yitirip adeta pula dönen madeni paralara bir yenisi daha ekleniyor.

İktidar, piyasada yaşanan ‘bozuk para' sorununu kısmen de olsa çözmek, 1 liralık madeni para üzerindeki aşırı baskıyı hafifletmek için 2.5 liralık madeni parayı basacak.

1989’DA TEDAVÜLDEN KALDIRILDI

Hazırlıklarını tamamlayan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün 2.5 TL'lik yeni madeni paraları basmak üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan onay beklediği, onayın gelmesinin ardından paraların kısa sürede basılarak tedavüle çıkarılacağı öğrenildi. 2.5 TL'lik madeni paralar en son 34 yıl önce, 1989 yılında tedavülden kaldırılmıştı.

2.5 TL'lik metal paralar ilk kez 1960 yılında piyasaya sürülmüş, 29 yıl kullanıldıktan sonra paranın değerinin aşırı düşmesiyle 1989 yılında tedavülden kaldırılmıştı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2 TL'lik madeni paraların basımı için öneride götürdüğü, ancak Erdoğan'ın 2.5 liralık madeni paranın daha uygun olacağını yetkililere ilettiği öğrenildi. Bunun üzerine Darphane yetkililerinin 2.5 liralık madeni para üzerinde yeni bir çalışma yapıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN