14 Sivil Toplum Kuruluşundan Ortak Basın Açıklaması: Normalleşme Kayyumla Sağlanamaz!

Hakkari Belediyesine kayyım atanmasına yönelik, Siirt'te STK'lar ortak basın açıklaması ve sonra Siirt Belediyesi önündeki nöbet eylemine ziyarette bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan basın açıklamasında, " Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, sabah saatlerinde gözaltına alınmış, belediye hizmet binası kolluk kuvvetleri tarafından ablukaya alınmış, İçişleri Bakanlığı kararı ile kayyım atama kararı verilmiştir.
Kayyım atama kararlarıyla demokrasinin ve hukuk devletinin temeli olan seçme seçilme hakkına müdahale edilmiş, belediyelerin seçilmiş bir belediye başkanı ve meclis ile yönetilmesi ilkesi askıya alınmıştır.

2014 yılından bu yana tutuksuz devam eden bir yargılamanın gerekçe gösterilerek 05/06/2024 tarihinden önce idari işlemle kayyım ataması yapılması yargının araç olarak kullanıldığı algısını daha da arttırmıştır.

Son üç dönemdir Kürt seçmenin yoğun katılım ile kazandığı belediyelerin içişleri bakanlığı yetkisiyle gasp edilmesi bir şahsa değil bir topluluğa ve seçim iradesine olan tahammülsüzlüğün tezahürüdür.

Biz imzacı olan sivil toplum kuruluşları olarak demokrasinin olmazsa olmazı anayasal hak olan seçme ve seçilme hakkına saygı gösterilerek, atanmışların belediyeleri gasp etmesi uygulamalarından vazgeçilerek Hakkari halkının iradesine saygı duyulmasına davet ediyoruz." Denildi

İmzacılar:
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu
KESK (Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu)
DİSK (Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu)
Siirt Barosu,
İHD (insan hakları derneği)
Botan Der
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası
SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası)
Tüm Bel Sen
Yapı Yol Sen
Haber sen
Tarım Orkam Sen
BTS
Siirt Gazeteciler Cemiyeti

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 08 Haziran 2024 14:33

    Neye normallasecez terorle masayami oturacaz neyi savunuyorsunuz elllerine firsat gectiginde ne kadar vahsi ve katil olduklarinimi unuttuk barış kardeslik deyip kendilerinden olmayan herkesi katleden teror pislikleri ilemi normallecez neyle normallik bunu bir aciklayin

BUNLARA DA BAKIN