11. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı Sona Erdi

Bu yıl 11'incisi düzenlenen ve 'Gençler Okusun Diye' temasıyla kitapseverlerle buluşan Geleneksel Siirt Kitap Fuarı, yoğun katılım ve büyük bir ilgiyle tamamlandı.

12 Mayıs’ta kapılarını açan ve 7 gün boyunca kitapseverlere ev sahipliği yapan fuarda, 100 yayınevi ve 50 yazar yer aldı. Fuar süresince her kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, yaklaşık 170 bin ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı.

11. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı Sona Erdi

Hem organizasyon kalitesi hem de katılımcı çeşitliliği ile tam not alan fuar, Siirt’in kültür, sanat ve edebiyat hayatına önemli katkılar sundu. Fuara dair kapanış konuşmasını gerçekleştiren Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, etkinliğin her geçen yıl daha da büyüyerek bir kültür şölenine dönüştüğünü vurguladı.

Vali Kızılkaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Siirt Kitap Fuarı’mıza katılan tüm yazarlarımıza, yayınevlerimize, sponsorlarımıza, basınımıza ve bu anlamlı organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Kültür kenti Siirt'te halkımızla bütünleşerek gelenekselleşen bu fuar, her yıl daha fazla katılımcıya ve zengin içeriğe ev sahipliği yapmanın gururunu taşıyor. Etkinliğimiz, gençlerimizin düşünce dünyalarına katkı sunarken; birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmamızı da pekiştiriyor.”

Fuarın sonunda, organizasyonda emeği geçen kişi ve kurumlara Vali Kızılkaya tarafından plaket takdim edildi. Böylece Siirt’in kültürel takvimine damga vuran 11. Kitap Fuarı, coşku ve memnuniyetle sona erdi.

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!